Новини 1 September 2022

  • 1 September 2022
  • 3.4k Преглеждания

Община Хасково ще стопанисва паркингите. Спечелилият търга участник отказва да подпише договора
Фирмата, която спечели търга за наем на паркингите до комплекс „21 век“ и хотел „Аида“ в Хасково, е отказала да подпише договора и да плати 4.4 млн. лв. Това обяви на пресконференция днес кметът Станислав Дечев. Градоначалникът внася извънредна докладна записка до Общинския Съвет с предложение общината да стопанисва двата обекта, като за целта да се учреди дружество.



Откриха 3 социални блока в Хасково
Приключиха строителните дейности на социалните блокове в хасковския квартал "Орфей". Общинските жилищни сгради са изградени по проект „Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура в град Хасково“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ . Стойността на проекта е близо 2 100 000 лв.


Обявиха бедствено положение за района в Смолян, в който внезапно се отвори карстова пещера
Община Смолян обяви бедствено положение за района в кв. Устово,където внезапно се отвори карстова пещера. Той обхваща частен и няколко общински имота. Достъпът до мястото е ограничен, затворен е и участък от пътя, който води до пречиствателна станция "Хубча".


Дейности за защита на статуята на Света Богородица в Хасково
Импрегнират статуята на Богородица в Хасково. В дейностите за защита на най-високия монумент на Божията майка в света лично участва Петър Александров. Той е син на покойния Петьо Александров, който е един от авторите на монумента.


Хасковският Районен съд даде ход на делото за изнасилване на 18-годишно момиче
Хасковският районен съд даде ход на дело за изнасилване на 18-годишно момиче. Случаят е от месец декември 2021-ва година. Потърпевшата твърди, че е била насилена в с. Войводово. На днешното заседание тя предяви претенции за обезщетение за над 120 000 лв.


43-годишен мъж е задържан за подпомагане на бежанци
43-годишен мъж от Харманли е задържан за каналджийство на мигранти. Това съобщават от полицията. Припомняме, че вчера органите на реда арестуваха 31-годишен мъж за подпомагане на нелегални бежанци.


БСП очаква да изпрати поне 2-ма депутати от Хасково в Народното събрание
БСП очаква да изпрати поне 2-ма депутати от Хасково в Парламента. Това стана ясно на пресконференция днес. От Столетницата посочиха, че партията им е била стълб на последното Народно събрание и ще бъде балансьор в следващото.


По данни на ЮЦДП цената на строителната дървесина бележи 40-годишен абсолютен рекорд
Между 260 и 300 лева за кубик достигна цената на строителната дървесина в смолянско. По данни на Южноцентралното държавно предприятие това е абсолютен рекорд за последните 40 години. Това е и причината фирмите да предпочитат добива на по-скъпата дървесина и да оставят на заден план дървата за огрев.


Откриха новата учебна година в СУ "Стефан Караджа"
Тържествено откриха новата учебна година в Спортно училище „Стефан Караджа“. Празникът за възпитаници и преподаватели бе двоен, заради извършения през лятото частичен ремонт.


Колоездачната обиколка на България премина през Димитровград и Хасково
Международната колоездачна обиколка на България премина през Димитровград и Хасково. Състезателите са от три континента. Финалът бе днес следобед в Момчилград.


Иван Георгиев ще се бори за титла на Световното първенство по силов трибой в Истанбул
„Готов съм. Подготовката премина по план“. Това заяви за еТВ, ден преди да замине за Истанбул, силовият трибоец Иван Георгиев. В неделя хасковлията ще участва на Световното първенство, което вече стартира в турския мегаполис. С какви очаквания тръгва за Истанбул световният ни вицешампион от 2021 година, вижте.


Коментари

Гледайте също