Новини 2 September 2022

  • 2 September 2022
  • 3.5k Преглеждания

Интерконекторът с Гърция ще бъде готов до седмица, очакват първите количества азерски газ от 1-ви октомври
Интерконекторът с Гърция ще бъде готов до седмица. Това съобщи министърът на Регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който провери как върви строителството на Диспечърския център край хасковското село Стамболийски. Няма пречки търговските количества газ да потекат по интерконектора с Гърция от 1 октомври.



ОбС-Хасково прие общината да стопанисва паркингите
Общинският съвет на Хасково прие единодушно с 36 гласа „за“ предложението на кмета Станислав Дечев общината да стопанисва паркингите до комплекс „21 век“ и хотел „Аида“. Това ще стане с учредяването на дружество между общината и Тролейбусен транспорт.



На 6-ти, 7-ми и 8-ми септември паркирането в "Синя зона" в Хасково ще бъде безплатно. Това съобщават от пресцентъра на общината. Инициативата е във връзка с празниците на града.
Община Хасково няма да съгласува бизнес плана на ВиК
Общинските съветници упълномощиха кмета Станислав Дечев да не съгласува коригирания бизнес план на ВиК – Хасково за периода 2022 – 2026 г. Общото събрание на Асоциацията по ВиК ще се проведе на 20 септември в областната администрация.


Щерьо Янев напуска поста директор на "Екопрогрес"
Директорът на общинското предприятие „Екопрогрес“ Щерьо Янев напуска поста си. Това стана ясно в началото на днешната сесия. Рокади имаше и в сесийната група на БСП.



Започна предизборната кампания
Предизиборната кампания започна! 22 партии и 6 коалиции ще се борят за доверието на избирателите на предстоящите избори на 2-ри октомври. Политическите формации трябва да провеждат агитация по определени правила. От Районната избирателна комисия в Хасково призоваха гражданите да подават сигнали, ако се натъкнат на нарушения.



Старци от две смолянски села събират пари и сами си поправят пътя
Възрастните жители на смолянските села Вълчан и Змиево се заеха сами да си поправят единствения път до населените места. Те събраха пари и наеха багер, за да подравнят участъка, който в по-голямата си част не е асфалтиран.



Над 6 500 са одобрените до момента заявления за отопление в област Кърджали
С повече от 400, в сравнение с миналата година, са подадените до момента заявления за помощи за отопление в област Кърджали. В основната си част хората са пожелали отопление на твърдо гориво. Те ще го получат на преференциални цени.


За всички деца в първи и осми клас има еднократна помощ, заявления се приемат до 15 октомври
За всички деца, записани и посещаващи първи или осми клас тази учебна година, е предвидена еднократна финансова помощ. В Смолянска област такава вече са получили 433 първокласници и 497 осмокласници. Крайният срок за подаване на заявления от родителите е 15 октомври.



Без нито един работещ шадраван в Кърджали това лято
Нито един от шадраваните в Кърджали това лято не проработи. Жителите на града бяха лишени от прохлада в летните жеги. Хората не разбират защо съоръженията не се поддържат.


Представиха новия календар на Димитровград. Посветиха го на Петко Чурчулиев
Представиха новия календар на Димитровград. Той е посветен на големия художник Петко Чурчулиев. На откриването присъства неговият син Стефан Чурчулиев.


Над 120 са участниците в поетичния конкурс "Майко моя, моя Богородице"
Над 120 са участниците в поетичния конкурс „Майко моя, моя Богородице“. Председател на журито е майсторката на стиха Камелия Кондова. Литературната надпревара се организира в рамките на Дните на Хасково.



Григор Димитров отпадна още във втори кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Хасковлията отстъпи на американеца Брендън Накашима с 3:0 сета.


"Саяна Хасково" ще играе срещу "Дунав" (Русе) в турнира за Купа България
„Саяна Хасково“ ще играе срещу втородивизионния „Дунав“ в следващия кръг от турнира за Купата на България. Жребият бе теглен днес. Мачът ще се проведе между 21 и 25 септември.



Коментари

Гледайте също