Новини 7 September 2022

  • 7 September 2022
  • 3.4k Преглеждания

Община Хасково ще си сътрудничи с Българското неделно училище в гръцкия град Комотини
Община Хасково и Българското неделно училище в гръцкия град Комотини подписаха меморандум за сътрудничество. Това стана днес в сградата на общината. Подписи под официалния документ положиха кметът Станислав Дечев и директорът на училището Генка Пападопулус.



Мъж пострада при пожар в с. Браница
Възрастен мъж е пострадал при пожар в село Браница. За това съобщават от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.


20% ръст на пожарите в област Кърджали, пет бензиностанции с глоби заради пълнене на газови бутилки
С над 20% са се увеличили пожарите на територията на област Кърджали през тази година. Това информираха от противопожарната служба. Оттам допълниха, че сред основните проблеми е практиката, нерегламентирано да се пълнят газови бутилки на бензиностанциите.


Откриха снаряд в двора на къща в Смолян, сапьори го обезвредиха
Стар артилерийски снаряд беше открит в двора на къща в Смолян. Сигнал за находката е подаден на телефон 112 в неделния ден. Районът веднага е бил отцепен, а днес сапьори изнесоха боеприпаса, за да го обезвредят в близкото поделение на 101-ви Алпийски полк.


Кметът на Хасково трябва да осигури разчистването на отпадъците край стария път за с. Конуш
Кметът на община Хасково да нареди разчистването на отпадъците край стария път за село Конуш, които Ви показахме в края на миналия месец. Това разпоредиха от регионалната екоинспекция. Срокът за премахване на нерегламентираното сметище е 23 септември.


Дървата за огрев се транспортират само с автомобил с джипиес, с личната кола не може
Изискване за превоза на дървесина само със специализиран транспорт с джипиес допълнително забавя снабдяването на населението с дърва за огрев. Това твърдят от Южноцентралното държавно предприятие. Услугата оскъпява дървата и така те достигат до 130 лева за кубик при крайния потребител.


ВиК-Хасково обяви обществена поръчка за закупуване на тръби и агрегати
Обществена поръчка за доставка на помпени агрегати и тръби обявиха от ВиК-Хасково. Тя е на стойност над 1,3 млн. лв.


Доброволци от Хасково помогнаха на пострадалите от наводнението в Подбалкана
Група доброволци от Хасково помогнаха на пострадалите при наводнението в Подбалкана. Хората са се организирали в социалните мрежи и вчера са работили по разчистването на домове в село Каравелово. За добрия пример и обединението в най-тежките моменти... разказваме сега!



Общинският детски комплекс в Кърджали се готви усилено за новата учебна година
Общинският детски комплекс в Кърджали се готви усилено за новата учебна година. Тя ще бъде открита с Ден на отворените врати.


Хасково изви голямо общоградско хоро по повод Съединението на България

С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя Хасково отбеляза 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Стотици граждани дойдоха на площад "Свобода", за да почетат празника и делото на предците ни, довело до патриотичния подем на България.


Празничен фолклорен концерт в Хасково
С грандиозен концерт на фолклорните ансамбли Хасково продължи с празниците за Деня на Съединението. Стотици танцьори с пъстри носии озариха сцената на културно-спортен комплекс Спартак. Гвоздеят на вечерта беше любимата на всички българи народна певица Илка Александрова.


Хасково стартира празничната седмица с Пиано бар под звездите

Първата празнична вечер на Хасково събра хиляди под звездите. Пиано барът с Веси и Ники, в компанията на хасковски диско водещи, сред които и DJ Djoto, зареди с позитивни емоции жителите и гостите на града.



Георги Гергов спечели 37-то издание на лекоатлетическия крос "Ванко Дяков"
Георги Гергов спечели тазгодишното издание на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Състезателят от Ловеч финишира за 53 минути и 52 секунди. При жените най-бърза бе Таня Димитрова. Пловдивчанката измина разстоянието от Димитровград до Хасково за час и 16 секунди.


Тенчо Банев влиза в щаба на БК "Хасково"
Шампион на България ще помага на баскетболния „Хасково“ в „А“ група през новия сезон. В щаба на клуба влиза Тенчо Банев.



Коментари

Гледайте също