Новини 8 September 2022

  • 8 September 2022
  • 3.4k Преглеждания

Отслужиха молебен за мир и благоденствие
Хасково празнува! Днес е 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица, Денят на Хасково. По традиция тази сутрин бе отслужен молебен за мир и благоденствие в едноименната църква „Успение на Пресвета Богородица“.



Д-р Янчо Делчев получи отличието „Почетен знак на Хасково“
На празнична церемония по повод Деня на Хасково изтъкнатият лекар д-р Янчо Делчев получи отличието „Почетен знак на Хасково“. То му бе присъдено съгласно Решение на Общинския съвет от 29 юли тази година.


Училища и детски градини в Димитровград ще се отопляват на нафта заради поскъпването на газа
Училища и детски градини в Димитровград ще се отопляват на нафта през следващата учебна година. Мярката се налага, заради поскъпването на газа. Кметът Иво Димов е провел среща с директорите на образователните институции, на която е било решено през следващата седмица да се проучат възможностите за промяна на отоплението.


РУО-Смолян: Училищата са подготвени за отоплителния сезон, не се очакват дървени ваканции
Близо 8700 ученици ще влязат в класните стаи в Смолянска област на 15 септември. Това изчисляват от Регионалното управление по
образованието на прага на новата учебна година. Ремонтите са приключили почти навсякъде, а училищата са подготвени за отоплителния сезон.


Задържаха 21-годишен мъж с крадени дърва за огрев
21-годишен мъж бе заловен с крадени дърва. Пред полицаите той е заявил, че натоварил стоката от сечище край село Узунджово.


Благотворителна кампания "Смолян помага" събира дарения за пострадалите от наводненията
Благотворителна кампания под надслов "Смолян помага" организира Сдружение "Родопски хайдути". Всички дарения са за пострадалите от наводненията в карловските села. От сдружението набират и доброволци, които да отидат на място, за да помогнат в разчистването.


Допълнителна свободна зона за паркиране в Кърджали, край на гратисния период в новия участък от Синята зона
Гратисният период за паркиране в новите участъци на Синята зона в Кърджали изтича. Контролът в тази част ще стартира в началото на следващата седмица. Ще бъде обособена и нова свободна зона с допълнителни паркоместа .


В края на археологическия сезон на Перперикон разкриха най-запазения езически храм в Родопите
В края на археологическия сезон на Перперикон екипът на проф.Николай Овчаров разкри в цялост най-запазения езически храм в Родопите. Повече за историята около находката, вижте в репортажа.


Картини, вдъхновени от Хасково, представиха в галерия "Форум"
Картини, вдъхновени от Хасково, бяха представени на изложба в галерия „Форум“. Творбите са дело на художниците, които се включиха в Националния пленер по живопис. Той се проведе в рамките на празниците на града.


Милко Калайджиев, Диогенис и Афродити Софияниду пяха за празника на Хасково
Балкански ритми и горещи емоции в Хасково. Топ звездата на Гърция – Диогенис, очарователната Афродити Софияниду и неповторимият Милко Калайджиев пяха на една сцена.



"Родопа" отпадна от турнира за Купа България
„Родопа“ отпадна от турнира за купата на България. В междуобластния кръг смолянчани записаха поражение от „Гигант“ (Съединение) след изпълнение на дузпи.


Хасковските джудисти спечелиха 7 медала на турнир в Сърбия
7 медала! Това е равносметката за хасковския клуб по джудо от изминалия международен турнир в Сърбия.


Коментари

Гледайте също