Новини 9 September 2022

  • 9 September 2022
  • 3.5k Преглеждания

Ръст на пожарите с материални щети в Област Хасково
Ръст на пожарите с материaлни щети отчитат от Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково. Само през август огнеборците са реагирали на близо 200 сигнала за огън, а най-честата причина за пламъците е небрежност при боравене с открит огън.



Какви са нагласите на кърджалийци близо месец преди вота?
Хората са уморени от избори. Това показва наша анкета, направена днес в центъра на Кърджали. Какви са нагласите в региона седмици преди вота, вижте във видеото.



Въвеждат за един месец covid-мерки в училища и детски градини
Временни противоепидемични мерки в училищата, детските градини и центровете за социална подкрепа. Те ще влязат в сила от 15 септември, като се очаква да бъдат отменени на 14 октомври. Това съобщават от Министерството на здравеопазването.


Ден на отворените врати във филиала на УНСС - Хасково
Настоящи и бъдещи студенти се запознаха отблизо с новите технологии, въведени в Центъра за дистанционно обучение на Университета за национално и световно стопанство в Хасково. Това стана днес в рамките на информационния ден, който организираха във филиала.


Директорът на Основното училище в Търън: С малко деца се работи много по-качествено
Oбщo 25 мaлoмepни и cлeти пapaлeлĸи ще фyнĸциoниpaт в oбщинa Cмoлян oт тази yчeбнa гoдинa. В Основното училище в село Търън двама първокласници и две деца в 4 клас ще учат в слята паралелка, останалите пет са маломерни. Според директора обаче това не е недостатък, а предимство.


Кърджалийските зрелостници с ниски оценки и на матурите от поправителната сесия
Отново ниски оценки в Кърджали на държавните зрелостни изпити. Обобщените резултатите от поправителната сесия през август по Български език и литература сочат среден резултат 2.88.


Община Димитровград приема документи по програма "Димитровград на младите"
Община Димитровград обяви втора сесия за прием на документи по програма „Димитровград на младите“. Тя предоставя възможност на младежи с идеи да получат финансиране за реализацията на проектите им.


Хиляди се забавляваха с Любо Киров в КСК "Спартак" в Хасково
Хитовете на Любо Киров и музикалните изпълнения на младата надежда Памела Калоянова бяха кулминацията в празничната програма за Деня на Хасково. Културно-спортен комплекс Спартак се оказа тесен за желаещите да се забавляват с песните на българските звезди. По традиция в края на концерта небето бе озарено от празнична заря.



Откриха "Каунфест Хасково 2022"
Непоказвани досега карикатури на Доньо Донев са изложени във фоайето на РБ „Христо Смирненски“. С изложбата „Обичаните“ бе открито тазгодишното издание на Каунфеста в Хасково. За първи път фестивалът се провежда в рамките на два дни.


Хасково е домакин на мащабната Airsoft игра "Viper 6
Отбори от няколко балкански страни и от държави от западна Европа участват в мащабна военно-симулативна игра по Airsoft в Хасково. Тя се провежда на бившата авиобаза „Узунджово“ и е под името “Viper 6”.


Над 60 поети представиха произведения в "Гнездо за стихове"
Над 60 автори представиха свой произведения в рамките на „Гнездо за стихове“, което се проведе днес в Хасково. То в част от конкурса „Майко моя, моя Богородице“, както и от програмата за празниците на града.


С нова постановка смолянският театър открива сезона
С премиерна постановка на режисьора Стайко Мурджев Родопският драматичен театър открива сезона. Премиерата е предвидена за 29 септември.



Цената да си първи в света
В следващия репортаж ще Ви срещнем с един световен шампион. Както вече съобщихме Иван Георгиев триумфира на първенството по силов трибой в Истанбул. В Турция хасковлията записа и три световни рекорда.


Илиян Марчев и Мартин Димитров пропускат домакинството на "Саяна Хасково" на "Атлетик" (Куклен)
„Саяна Хасково“ приема „Атлетик“ ( Куклен) в мач от 6-ти кръг на Трета Югоизточна лига. Двубоят е в неделя от 17:00 часа.


Отбори от България, Сърбия и Румъния стартираха участие във футболния турнир „Enery Element Cup“
Започна международният турнир по футбол за деца „Enery Element Cup“. Двубоите са на градски стадион „Хасково“. Финалът е в неделя.


Коментари

Гледайте също