Новини 12 September 2022

  • 12 September 2022
  • 3.6k Преглеждания

До края на седмицата газопроводът, свързващ България и Гърция, трябва да получи Акт 15
Започват тридневни проби на газопровода между България и Гърция. Това заяви министърът на Регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който днес отново инспектира интерконектора край село Стамболийски. Очаква се до края на седмицата газопроводът да получи АКТ 15.



Протест на служители в Центъра за Спешна медицинска помощ в Хасково
Шофьорите на линейки в област Хасково излязоха на протест в двора на областната болница заради ниски заплати. Те смятат, че са ощетени от подписания колективен трудов договор на 26 юли тази година. Според него заплатата им е по-малко от 1 000 лв.


ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград спря работа, заради рекордно замърсяване на въздуха през уикенда
Автоматичната измервателна станция в Димитровград отчете рекордно замърсяване на въздуха през уикенда. В събота уредите са показали многократно завишаване на алармената стойност на серен диоксид. Заради това отново бе спряна работата на ТЕЦ „Марица-3“.


РИК-Хасково получи 15 обучителни машини за предстоящия вот
Два пъти повече демонстрационни машини за предстоящия вот пристигнаха в Хасково. 15 устройства бяха разтоварени днес в Районната избирателна комисия. Чрез тях ще се обучават, както членовете на секционните избирателни комисии, така и гражданите.


С още 6 месеца се удължава патронажната грижа в община Смолян
С още 6 месеца са удължени дейностите по проекта "Патронажна грижа плюс" на територията на община Смолян. Така над 120 самотни възрастни хора и над 500 потребители в социалните домове в общината ще ползват услугите безплатно до 18 януари.


Специален предмет "здравно възпитание" въведоха в училището в Търън
Специален учебен предмет "здравно възпитание" е въведен единствено в Основното училище в смолянското село Търън. Дисциплината се изучава наравно с български език и математика от първи до четвърти клас.


Стартира Седмицата на пожарната безопасност в Хасково
Деца влязоха в ролята на пожарникари. Техни помощници бяха огнеборците от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково. Инициативата е част от мероприятията по повод Седмицата на пожарната безопасност.


Колата на Флинстоун бе сред атракциите на парада на ретро автомобили в Хасково
Петър Андреев от Кърджали със своя „Фолксваген“ от 1967 г. бе класиран на първо място в тазгодишното издание на парада на ретро автомобилите в Хасково. Купата на кмета бе за Бончо Делчев и неговия "Ролс Ройс" от 1984 г. Публиката пък си избра за победител Йордан Мъжков, който представи класическия "Шевролет" от 1967 г.


101-на Немски овчарки участваха в киноложка изложба в Хасково
Специализирана киноложка изложба на кучета от породата Немска овчарка се проведе през почивните дни в Хасково. Животните бяха оценявани по различни критерии. За победителите имаше осигурени награди.


Фестивалът на плодородието в Кирково – изобилие от кулинарни конкурси
Фестивалът на плодородието в Кирково събра множество жители и гости на родопската община. Сред най-интересните прояви бяха състезанието по ядене на люти чушки и кулинарното шоу на популярния водещ Ути Бъчваров.


"Саяна Хасково" записа срамна домакинска загуба от "Атлетик"
„Саяна Хасково“ продължава да затъва. „Червено-белите“ записаха срамно поражение с 1:2 от „Атлетик“(Куклен). Така след 6 изиграни мача хасковлии остават на 12-то място с едва 7 точки.



"Левски" спечели първото издание на турнира "Enery element cup" в Хасково
„Левски“ триумфира в детския футболен турнир Enery element cup. На финала „сините“ се наложиха с 3:2 над „Болярчета“(Велико Търново).


Детска академия "Арда-1924" бе домакин на футболен турнир с над 1000 участници от цялата страна
Детска футболна академия „Арда – 1924“ бе домакин на турнира „Парадайс къп“. Участие записаха отбори от различни краища на страната.


Коментари

Гледайте също