Новини 14 September 2022

  • 14 September 2022
  • 3.6k Преглеждания

Зърнопроизводители излязоха на протест
Протестно автошествие на зърнопроизводители доведе до задръствания в Хасково. Недоволството беше под надслов „Фермерска разходка“. Земеделците минаха с тракторите си по главни улици и булеварди в града.



Учебната година ще бъде открита тържествено и присъствено във всички училища в област Хасково
Първият учебен звънец ще удари за близо 23 000 деца в област Хасково. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова. Малко над 1 800 са първокласниците.


Засилено полицейско присъствие около училища и детски градини за Първия учебен ден
В районите на училищата и кръстовищата с интензивно движение ще има засилено полицейско присъствие заради началото на учебната година. Мярката е в рамките на акцията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“. През летния сезон от МВР са извършили проверки както на учебните заведения, така и на инфраструктурата около тях.



От Община Смолян обещаха, че няма да оставят градина или училище без отопление през зимата
Малки училища в община Смолян, които се отопляват на твърдо гориво, все още не са заредени с дърва за предстоящата зима. От местната администрация са категорични, че учебни заведения няма да останат без отопление.


Няма промяна в цените на цветята за 15-ти септември
От 3 до 20 лева са цените на цветята за 15-ти септември в Хасково. Това показа наша репортерска проверка. През целия ден имаше наплив от клиенти, които искаха да зарадват учителите с букет


Не спазване на знак СТОП доведе до катастрофа в Хасково
Отнето предимство доведе до катастрофа в Хасково. Пътният инцидент бе на детелината в квартал „Орфей“. Заради катастрофата движението в участъка бе затруднено.


Предлагат Община Димитровград да изтегли кредит в размер на 3,7 мнл.лв. за реализация на проекти
Община Димитровград да кандидатства за кредит в размер на близо 3,7 млн. лв. Това предлага кметът Иво Димов в докладна за предстоящата сесия. Идеята е с парите да се реализират 2 големи проекта.



Пожарникари "спасиха" пострадали в смачкан автомобил, демонстрираха възможностите на 30-метровата стълба
30-метрова автомеханична стълба предизвика най-голям интерес на демонстрациите на техника, организирани от смолянската пожарна. По този начин от структурата отбелязаха професионалния си празник.


Симулации на инциденти с газ и ПТП демонстрираха бързите реакции на огнеборците
A oгнеборците в Кърджали демонстрираха начините за потушаване на пожар при инциденти с газ. Te показаха и бързи реакции в симулация с възпламенил се автомобил и пострадали в него.


Връчиха Национална диплома на Борислав Енчев от Кърджали
Борислав Енчев от Кърджали е носител на Национална диплома, която Министерството на образованието и науката връчва всяка година на изявени зрелостници. С престижното отличие са удостоени общо 25 абитуриенти от страната.


Честваме Кръстовден!
На 14 септември Православната църква почита празника Въздвижение на Светия кръст Господен. По този повод бяха отслужени литургия и водосвет.


Поредни успехи за трибойците на "Аякс"
Димитър Желев и Себахтин Салим станаха шампиони на шампионите в своите възрастови групи на финалния кръг от Държавното първенство по силов трибой. Състезанието се проведе в Горна Оряховица.


Букмейкър иска да спонсорира ФК "Димитровград 1947"
Букмейкър иска да спонсорира футболен клуб „Димитровград 1947“. Това става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане на сесията на общинския съвет. В замяна дружеството иска да му бъдат предоставени общински терени за реклама.


Коментари

Гледайте също