Новини 15 September 2022

  • 15 September 2022
  • 3.8k Преглеждания

45-годишен мъж почина при зверска катастрофа в Хасково
Тежка катастрофа в Хасково. 45-годишен мъж почина след зверски удар в стълб на кръстовището между бул. „Васил Левски“ и ул. „Единство“. При инцидента са пострадали още 2-ма души. Те са настанени в хасковската болница.



Полиция блокира Симеоновград
Мащабна полицейска акция в Симеоновград. Блокирани през целия ден бяха всички входове и изходи на града. Проверяваха се всички автомобили. Операцията доведе до образуването на големи колони от коли и изнервени шофьори.



Основно училище"Климент Охридски" посрещна 62-ма първокласници
62-ма първокласници прекрачиха прага на Основно училище“Климент Охридски“ днес. По повод първия учебен ден бе подготвено тържество и много изненади за най-малките възпитаници на учебното заведение.



Тържествено започна новата учебна година в СУ "Свети Паисий Хилендарски"
За шеста поредна година в СУ "Свети Паисий Хилендарски" се проведе инициативата „Подари надежда вместо цвете“. Набраните средства ще бъдат дарени в помощ на жителите на наводнените карловски села. Днес прагът на хасковското училище прекрачиха 71-ин първокласници.


В първия учебен ден - вместо цветя, дарения за пострадалите от наводнението
Дарения за пострадалите от наводнението в карловските села се събираха и в Смолян. Добрият пример е от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, където днес тържествено бе открита новата учебна година. Празник имаше и в останалите учебни заведения в областта. Общо 8900 са децата в Смолянско, които днес влязоха в класните стаи.


Училищата в Кърджали откриха тържествено новата учебна година
В област Кърджали новата учебна година бе открита тържествено в общо 72 училища. В тях влязоха близо 1000 първокласници.


С малко над 1 млн. лв. подменят водопроводи в Хасково
Обществена поръчка за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в Хасково обявиха от общината. Тя е на стойност близо 1 200 000 лева. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 6 октомври.


Разбити шахти са предпоставка за произшествие на оживена улица в кв.Райково
За опасни шахти на улица в смолянския квартал Райково сигнализираха наши зрители. На място екипът ни се увери, че те са в
окаяно състояние. Една от шахтите пък бе запълнена с подръчни материали.


Реакцията след отрязани табели в Синята зона: „ Няма свободни места за паркиране!"
Четири указателни табели за Синя зона бяха отрязани на три улици в централната част на Кърджали. Според хората това е вид протест, заради разширения обхват на Платеното почасово паркиране.


Намалява броят на тежки катастрофи, при които се налага намесата на пожарникари
Как се спасява пострадал от катастрофирал автомобил, показаха нагледно днес хасковските огнеборци. Демонстрацията бе пред кадети от Академията на МВР. Намалява броят на пътните инциденти, при които се налага намесата на огнеборците. От началото на годината до днес от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково са реагирали на малко над 50 сигнала за тежки произшествия.


Христо Христов отпадна от ЕП по джудо в Прага
Христо Христов отпадна от Европейското първенство по джудо. Хасковлията отстъпи пред румънец.



Коментари

Гледайте също