Новини 16 September 2022

  • 16 September 2022
  • 3.7k Преглеждания

Ремонтират алеята в парк Кенана
Започна ремонтът на пешеходната алея в парк Кенана. Предстои цялостна подмяна на настилката и бордюрите. Ще бъдат обособени и няколко къта за игри. Стойността на дейностите е 1 милион и 100 хиляди лева с ДДС. Половината от средствата са осигурени от общината, останалите са от държавния бюджет.



Вече таксуват новите почти 300 места в Синята зона в Хасково
Новите места в хасковската Синя зона вече се таксуват чрез СМС-системата или паркомат. Това съобщи управителят на Общинско предприятие „Тролейбусен транспорт“ Албен Манджуков. Всички придобити от частната фирма паркинги вече са обозначени с табели и на местата има поставени автомати за плащане.



Издадоха АКТ 15 на газопровода между България и Гърция
Газопроводът Гърция-България вече има Акт 15 за територията на страната ни. Експлоатацията му ще започне на 1-ви октомври. Следващата крачка е издаването на Акт 16.



МВР: По-възрастният шофьор е причинил катастрофата със смъртен случай в Хасково
75-годишният шофьор е причинил катастрофата в Хасково, при която вчера загина мъж на средна възраст. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Другите двама пострадали при инцидента все още са в болница, но без опасност за живота.


Констатираха нарушения при акцията в Симеоновград
Храни и лекарства с надпис на турски език, без задължителен етикет на български, откриха полицаите при специализираната акция в Симеоновград. По случая е образувана преписка.


Митничарите на "Капитан Андреево" отново намериха недекларирана валута
Недекларирана валута за над 312 000 лева откриха митническите служители на „Капитан Андреево“. Банкнотите са били намерени при проверка на автобус, излизащ от страната, в посока Турция.



Задържаха 30-годишна жена, заподозряна за 3 кражби
Задържаха 30-годишна жена, заради серия от кражби в Хасково. Арестуваната е заподозряна за джебчийство в три магазина.


По 1000 лв. глоба за ВиК-Кърджали и частна фирма, заради замърсяването на язовир „Студен кладенец“
Санкционираха ВиК-Кърджали и частна фирма, заради замърсяването на язовир „Студен кладенец“. Регионалната екоинспекция наложи глобите, след като бе извършена проверка, заради измираща във водоема риба.


Ново: Дърва за огрев могат да се добият и от коритото на реката
Със заповед на земеделския министър се разрешава добива на дърва за отопление от речните корита. Това съобщи областният управител на Смолян Стефан Сабрутев. Дървата ще се предоставят безвъзмездно, като идеята е по този начин да се почистят и коритата на реките.


65 свободни места в детските градини в Кърджали, семейства живеещи в Турция пристигат трайно у нас
Все още има свободни места в детските градини в Кърджали. В пет от тях продължават да се приемат молби. Същевременно се наблюдава тенденция на завръщане на млади семейства от Турция, които записват децата си в детските заведения в родопския град.


С конкурс за таланти и спортни игри откриха Празника на минералната вода
Откриха празника на минералната вода, здравето и красотата в Община Минерални бани. Той продължава до 18 септември. В програмата е включен петият фолклорен фестивал „С хоро на гроздобер“. Подготвени са и още много изненади.


24 картини на 24 пловдивски художници могат да се видят в галерия "Форум"
Изложбата „Само пловдивчани“ е подредена в хасковската художествена галерия „Форум“. Тя бе открита от куратора Костадин Отонов и художника Вълчан Петров.


Смолянските музеи отварят вратите си за безплатни посещения този уикенд
С гостуващата изложба "Камък върху камък" смолянският исторически музей отбелязва Европейските дни на наследството. Експозицията представя каменните мостове в Родопите. Тя може да бъде разгледана до края на месец октомври.


Фотоизложба представя биоразнообразието в района на р. Марица
Фотоизложба показва биоразнообразието в района на река Марица. Експозицията бе открита в хасковската гимназия по лека промишленост "Райна Княгиня". Снимките са дело на фотографа Богдан Боев. На тях са заснети защитени видове птици, бозайници и влечуги.



"Саяна" и "Димитровград" ще се опитат да се върнат към победите
В мач от 7-ми кръг на Трета Югоизточна лига „Саяна Хасково“ ще гостува на „Верея“. Двубоят е утре от 17:00 часа. В друга среща от кръга „Димитровград“ гостува в Първомай.


eTV с представител на K3 ULTRA
Утре ще се проведе поредното издание на K3 ULTRA. Стартовете отново ще са на 4 дистанции.


Коментари

Гледайте също