Новини 19 September 2022

  • 19 September 2022
  • 3.7k Преглеждания

Нов пожар в Хасково. Огънят бушува край вили и селскостопански постройки.
Пожар изпепели нива и селскостопански двор край Хасково. Огънят се е разразил в следобедните часове. На мястото пристигна екип на пожарната, който потуши пламъците. Няма пострадали хора и животни.



Хасковският окръжен съд ще гледа утре мярката на 33-годишния мъж, сочен за автор на палежите в Хасково
Очаква се утре хасковският съд да гледа мярката за неотклонение на 33-годишния мъж, сочен за автор на палежите в петък. Тогава пламна постройка в тютюневия склад на ул. „Георги Кирков“, както и още 2 необитаеми къщи. От Прокуратурата съобщиха, че вече са повдигнали обвинение за умишлен палеж на хасковлията.


Частично бедствено положение обяви Община Девин
В Девин обявиха частично бедствено положение. Причината за това е стихията, която премина през общината в събота вечер. Ураганният вятър нанесе щети по десетки сгради, изкорени дървета, които затвориха пътища. Заради щетите децата от квартал "Настан" няма да учат три дни. Информацията обобщават кореспондентите ни


Влак прегази жена в Симеоновград
Товарен влак прегази пешеходка край Симеоновград. Единият от машинистите на влака е бил дрогиран. В кръвта му е засечена марихуана, съобщават от ОД на МВР Хасково.



Баничките в Хасково поскъпнаха
Тестените закуски в Хасково поскъпнаха. Обикновената баничка в центъра на града вече се продава по 2 лв. Хората смятат, че производителите спекулират.


КНСБ започна национална протестна кампания
КНСБ започна национална протестна кампания. Тя е под надслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата“. Началото бе дадено в столицата, но се очаква акция да има в Област Хасково. Недоволството на синдикатите е породено от високата инфлация, както и недостатъчното увеличение на „линията на бедност“.


Ресторантьорският бранш в Кърджали изпитва остър дефицит на кадри
Ресторантьорският бранш в Кърджали изпитва остър дефицит на кадри. Липсва дори неквалифициран персонал. Каква е причината и кои са алтернативите за сектора в района, вижте в репортажа.



От утре започва обучението на СИК
От утре започва обучението на секционните избирателни комисии. Този път то ще се проведе онлайн в рамките на два дни. Това обявиха от Регионалната избирателна комисия в Хасково. През почивните дни са предвидени сесии за тези, които няма да могат да участват в обучението през седмицата.


Десетки автомобилни гуми са изхвърлени край пътя между Хасково и Минерални бани
Наш екип се натъкна на поредното нерегламентирано сметище в региона. Десетки стари автомобилни гуми са изхвърлени край пътя в посока село Минерални бани.


Откриха ремонтираната обществена баня в с. Минерални бани
Тържествено откриха обновената обществена къпалня в хасковските Минерални бани. Сградата е основно ремонтирана за сумата от над 800 000 лева.




Община Хасково и Военно формирование 52 740 Хасково организират тържествено честване на Деня на независимостта на България. На 22 септември от 11,00 часа на пл. „Свобода“ ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя на признателност пред героите, извоювали българската независимост. Празникът на независимостта ще продължи с концерт на оркестър „Мечта“ с ръководител Динко Кючуков и голямо българско хоро.


Поредното отличие за Димитър Димов и добрите практики в работата с учениците
Поредно отличие за учителя по „История и цивилизации“ от Кърджали Димитър Димов. Като преподавател и ръководител на школа по история, той получи специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители в Деветия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищни дейности“.


Първият републикански шампион по бокс на Хасково се завърна от САЩ и даде старт на нова зала
Официално откриха новата боксова зала в Хасково, в която ще тренират възпитаниците на Спортно училище "Стефан Караджа". На тържеството присъства първият републикански шампион на Хасково Юри Юнаков.



“Саяна Хасково“ се върна към победите. В среща от седми кръг на Трета Югоизточна лига „червено-белите“ се наложиха над „Верея“ с 0:5. В друг мач от кръга „Димитровград“ взе гостуването си на „Борислав“ (Първомай) с 0:2.


"Родопа" добави още три точки към актива си след домакинска победа над "Берое"
А в Смолян „Родопа“ записа успех над дубъла на „Берое". Домакините победиха с 2:1.


Коментари

Гледайте също