Новини 20 September 2022

  • 20 September 2022
  • 4.1k Преглеждания

Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста серийния подпалвач
Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста Тодор Бойчев. 33-годишният мъж е обвинен в палежа на три сгради в Хасково. Според прокуратурата той е действал под афект и след употреба на алкохол.



Тютюневият склад, чиято помощна сграда горя преди дни, е паметник на културата
Постройката, която горя преди дни в Хасково, е прилежаща към тютюневия склад на улица „Георги Кирков“. Той е паметник на културата с местно значение. Колко са останалите тютюневи складове в Хасково и каква е съдбата им, вижте в репортажа.



Пламен Георгиев отново е избран за председател на Районния съд в Хасково. Единодушно с 11 гласа „ЗА“ съдийската колегия на Висшия съдебен съвет му повери за втори път ръководството. Георгиев има 15 години юридически стаж в органите на съдебната власт.


Новият бизнес план на ВиК-Хасково не е приет заради липса на кворум
Бизнес планът на хасковското водоразпределително дружество не бе приет на днешното закрито заседание на ВиК Асоциацията. Това стана заради липсата на кворум. Планът предвижда увеличение на цената на водата, като до 2026-та тя трябва да достигне до 5,56 лв. за кубик.



Живущи в осем блока в Кърджали протестираха заради застрояване на междублоково пространство
Живущи в осем блока в центъра на Кърджали излязоха днес на протест пред сградата на общината. Причината е застрояване на междублоково пространство, под което според тях се намира бомбоубежище.


Откриха 17 кг. канабис в Димитровград и Сименовград
Над 17 кг канабисови съцветия иззеха полицаи от Симеоновград и Димитровград. Задържани са баща и син.



Проверят училищни столове и млечни кухни в Хасково
14 училища и детски градини в област Хасково са проверени от служители на областната дирекция по безопасност на храните. До момента няма открити нарушения.


Повече от 100 безработни се срещнаха с работодатели на трудова борса в Хасково
8 фирми се включиха в Трудова борса на открито в центъра на Хасково. Инициативата е традиционна и се организира всяка година от Бюрото по труда. Оказва се, че работодателите имат проблем с подбора на кадри, най-вече заради липсата на квалифицирани кандидати.



Предлагат намаляване на данък "такси" в Хасково
Намаляване на данъка върху таксиметровия превоз предлага кметът на Хасково Станислав Дечев. Докладната е по искане на таксиметрови превозвачи и е публикувана в сайта на Общинския съвет. От бранша искат налога да стане 300 лв., а като мотиви посочват високите цени на горивата и резервните части, както и ръста на инфлацията.


Отпуснаха допълнително средства в размер на 4 милиона и половина за климатици в Димитровград
С още 1 000 домакинства ще бъде разширен обхватът на действащата в Димитровград програма за подмяна на старите печки на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление. Това съобщи кметът Иво Димов по време на сесията на Общинския съвет.


Смолянчани изпробваха машинното гласуване на открито
Слаб интерес проявиха гражданите на Смолян към разяснителната кампания на РИК за машинно гласуване. Три демонстрационни машини бяха разположени днес на различни места в града. Малцина пробваха да гласуват.



С рехабилитация и трудотерапия помагат на хора с деменция в Дневния център в Смолян
15 души посещават Дневния център за подпомагане на хора с деменция и техните семейства в Смолян. Услугата се реализира по проект, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".



Филип Синапов и каузата му да построи фолклорна къща-музей...
Млад фолклорен изпълнител от Момчилград иска да построи къща-музей. Целта му е по този начин да възроди обичаите на родопчани.


Букмейкърските пари останаха мираж за футбола в Димитровград
Общинският съвет на Димитровград не прие предложението местния футболен клуб да получи 250 000 лв. от спонсор. Средствата щяха да се предоставят от букмейкър, който в замяна искаше да използва за реклама общински обекти.



11-годишната Ивайла Димитрова спечели титла на Балканското първенство по джу-джицу в Босна и Херцеговина. Състезателката на треньора Гочо Гочев триумфира в категория до 36 кг.



Баскетболният "Хасково" стартира сезона с мач срещу "Раковски"
„Хасково“ срещу „Раковски“. Това отреди тегленият жребий за началото на първенството в баскетболната „А“ група“.


Коментари

Гледайте също