Новини 21 September 2022

  • 21 September 2022
  • 3.7k Преглеждания

Полицейска акция блокира хасковския квартал "Република"
Полиция заварди входовете и изходите на хасковския квартал "Република". Специализираната операция е срещу битовата престъпност, търговията с гласове и нарушителите на пътя.



Задържаха 3-ма души за притежание на дрога
26-годишен младеж е задържан за притежание на наркотик. Още двама души са арестувани за същото провинение, съобщават от полицията в Хасково. По случаите са образувани бързи производства.



7 души загинаха при катастрофи в хасковско, от полицията отчитат спад на инцидентите
Над 150 са катастрофите в Област Хасково от началото на годината. Загинали на пътя са 7 души. Пътните полицаи стартираха нова акция за намаляване на произшествията. Засилени проверки днес имаше в центъра на Хасково, както и на магистрала „Марица“.


Задържаха издирван за отвличане на дете на ГКПП Капитан Андреево
40-годишен мъж, издирван за отвличане на дете, е задържан на граничен пункт Капитан Андреево. Това съобщават от Окръжния съд в Хасково. На заседание днес магистратите са решили той да остане в ареста заради Европейска заповед за задържане


Шест случая на агресия срещу служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали от началото на годината
Случаите на агресия в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали зачестяват. В повечето от тях става въпрос за вербална агресия. Според медиците само ефекткивното прилагане на закона може да гарантира сигурност и спокойствие на работата им.


Какво и колко ще ни коства санирането по новите европейски програми?
Срокът за подаване на документи за безвъзмездно саниране е до края на март следващата година. Това стана ясно на среща за новите европейски програми в Смолян. Правилата за кандидатстване обаче са съвсем различни от досегашните. Вече собствениците ще участват със свои средства.



80 стотинки за килограм струва тиквата при производителите в с. Горски извор
Сезонът на тиквите започна. Производителите отчитат минимално повишение на цената в сравнение с миналата година. В хасковското село Горски Извор килограм от оранжевия зеленчук е между 70 и 80 стотинки. Стопаните казват, че реколтата е по-слаба и е излязла по-скъпо.


Театър "Иван Димов" в Хасково с нова сцена на открито
С чисто нова подвижна сцена се сдоби хасковския театър. Тя е закупена по проект и е на стойност 70 хиляди лева. Дебютът й ще бъде на 23-и септември, когато върху нея ще се играе театрално-музикална импресия с участието на хасковските актьори и рок група „Хангар 42.


37 музиканти излизат на сцената на "Haskovo Jazz"
Музиканти от осем държави ще се включат в тазгодишното издание на "Haskovo Jazz". Превърналият се в емблема за града ни фестивал ще започне в началото на следващата седмица. Официалното откриване е на 26 септември от 19:00 часа в джаз клуб "Ралица".


Кметът на Димитровград се срещна с балканската шампионка по джу-джицу Ивайла Димитрова
Балканската шампионка по джу-джицу Ивайла Димитрова се завърна в Димитровград. 11-годишната състезателка на спортен клуб „Бугари“ бе посрещната в общината от кмета Иво Димов.



"Саяна Хасково" приема "Дунав" в среща от турнира за Купа България
„Саяна Хасково“ посреща „Дунав“ (Русе) в мач от турнира за Купа България. Двубоят е утре на градския стадион в Хасково.


Може да прегласуват докладната записка за спонсорирането на ФК "Димитровград 1947"
Продължение по темата за спонсорирането на футболен клуб „Димитровград 1947“. Има вероятност докладната записка да бъде върната за прегласуване. Припомняме, че букмейкър искаше да даде 250 000 лева, а в замяна да получи право на реклама в града. Общинският съвет не прие предложението.


Владимир Овчаров: „Време е за рестарт във футбола, това управление не носи позитиви“
Смолянчанинът Владимир Овчаров е единственият български футболен съдия с
наряди за мачове в Челиндж и Супер лигата на Швейцария. Той е в топ
листата на реферите. Голямата му страст и болка обаче си остава
българския футбол.


"Арда" ще играе контрола с "Локо" (Пловдив)
"Арда" ще се възползва от паузата в първенството и ще изиграе контролна среща. Съперник на кърджалийци ще бъде „Локомотив“ (Пловдив).


Коментари

Гледайте също