Новини 26 September 2022

  • 26 September 2022
  • 3.6k Преглеждания

Ученик пострада при бой в Димитровград
17-годишен ученик от Димитровград е със счупена лицева челюст, след като е бил ударен от свой съученик. Случката се разиграва пред ПМГ „Иван Вазов“ по време на междучасие.



В Хасково пристигнаха бюлетините за парламентарните избори
Бюлетините за предстоящите избори на 2-и октомври пристигнаха в Хасково. От Областната администрация започнаха раздаването на изборните книжа по общини. Очаква се в петък вечерта местните власти да получат и машините за Парламентарния вот.


Паспортна служба с удължено работно време заради изборите
Паспортната служба в Хасково ще работи извънредно и през почивните дни. Причина за удълженото работно време са предстоящите избори. Хората, които нямат лични документи, могат да получат удостоверение, с което да упражнят правото си на вот. Удължено е работното време и на Районните полицейски управления в областта.



Полицейска акция в Харманли
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и превенция на пътния травматизъм се проведе в Харманли. В хода на акцията полицаите са проверили 94 МПС и 101-о лица. Съставили са 43 електронни фиша, 6 фиша по Закона за движение по пътищата и 2 акта.


12 ще са подвижните секции в Хасковска област
Болните от COVID-19 и контактните лица под карантина ще могат гласуват в подвижните избирателни секции за хора с увреждания. Този път няма да бъдат сформирани специални подвижни секции. Междувременно в област Хасково „урните на колела“ са общо 12, като в някои общини няма сформирани такива.


Съдът отложи делото за катастрофата край Загорско заради забавяне на допълнителна автотехническа експертиза
Дванадесетото поред заседание на делото за катастрофата край Загорско, при която загина 6-месечно бебе, бе отложено за месец декември. Лютви Местан, който е един от обвиняемите, сне временно пълномощията си от адвокатите.


Започна изграждането на допълнителен буферен паркинг в Кърджали
Започна изграждането на допълнителен буферен паркинг в Кърджали. Целта е да бъдат обособени повече места за паркиране извън Синята зона.


От другата седмица в Смолян започва подмяната на котлите на пелети, следват климатиците
Над 500 семейства в Смолян още тази есен ще получат безплатни уреди - котли на пелети или климатици по проекта на общината за подобряване качеството на атмосферния въздух. Монтажът на котлите започва от другата седмица, а от средата на октомври ще се монтират и климатиците.


Скулптор направи табела на село Стойките от вековен смърч
За броени дни скулпторът Васил Говедарски извая с резачка огромна дървена табела на село Стойките. Идеята е на инициативния комитет, благодарение на който в селото беше открит единствен по рода си Музей на гайдата. Музикалният инструмент е изобразен и на табелата.


Хасковските мажоретки с първи места в Държавния турнир Чирлидинг
Първи места за Мажоретния състав – Хасково в Държавния турнир Чирлидинг в Пловдив. Състезанието се провежда за първи път в България. В него са се включили над 200 участници от различни градове в страната.


Владимир Тодоров стана балкански шампион по джудо
Владимир Тодоров стана балкански шампион по джудо. Хасковлията триумфира на първенството за момчета в Босна и Херцеговина. Двама негови съотборници спечелиха бронзови медали.


Два бронзови медала за хасковските класици на турнира в памет на олимпийския шампион Атанас Комшев
Борците на „Ангел войвода“ стартираха новия сезон с отличия. Хасковлии спечелиха два бронзови медала на турнира в памет на олимпийския шампион Атанас Комшев.


"Димитровград" и "Локо" (Пловдив) си спретнаха нулево реми
„Димитровград“ и „Локомотив“ (Пловдив) не се победиха в мач от осми кръг на Трета Югоизточна лига. Срещата завърши при резултат 0:0.


Коментари

Гледайте също