Новини 27 September 2022

  • 27 September 2022
  • 3.5k Преглеждания

От РИК - Хасково са готови за изборите в неделя
Близо 230 000 са избирателите на предстоящите избори в Хасковска област. Те ще гласуват в 474 секции. Окончателният брой на гласоподавателите ще стане ясен в събота, когато е Деня за размисъл. Има младежи, които ще навършат 18 години в оставащите до вота дни.



98 700 хартиени бюлетини пристигнаха в Смолян за изборите на 2 октомври
Днес с полицейски ескорт в Смолян пристигнаха 98 700 хартиени бюлетини за предстоящите избори. По стария метод ще се гласува в 129 секции в областта.


Откриха контрабандни лекарства на Капитан Андреево
Над 41 000 лекарствени таблетки, съдържащи наркотично вещество, са открити при проверка на лек автомобил на граничен пункт „Капитан Андреево“. По случая е задържан мъж от Пловдив. Стойността на таблетките е близо 15 000 лв.


Боят между двамата младежи в Димитровград се разследва от полицията
Младежът, който счупи челюстта на свой съученик в Димитровград, е бил задържан от полицията за разпит. Това съобщават от пресцентъра на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.


Кола без шофьор се заби в електрическо табло
Кола без шофьор се заби в електрическо табло в Хасково. До куриозната ситуация се стигна днес следобед. Автомобилът е тръгнал на заден ход, като в последствие се е забил с таблото, монтирано на жилищен блок.


Мъж е с опасност за живота, след като синът му го е пребил с кол
54-годишен мъж е с опасност за живота, след като синът му го е пребил с дървен кол. За инцидента съобщават от пресцентъра на МВР в Хасково. Извършителят на побоя е бил задържан.



Дейностите по Воден цикъл 2 в Кърджали са готови на 80%
На 80% е готова рехабилитацията на довеждащите и главни водопроводи в Кърджали. Предстои преминаването на мрежата през Водното огледало и язовир „Кърджали“.


24 обновени учебни зали посрещат децата в СУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Смолян
Ремонт за близо 300 хиляди лева е извършен в Средно училище "Св.Св. Кирил и Методий" в Смолян. Обновено е цялото западно крило на сградата, подменени са парни и ВиК инсталации. Средствата са отпуснати от Министерството на образованието.


Двудневен международен форум откриха в Димитровград
Откриха международния форум по проект ФАРО в Димитровград. Обсъдена бе темата „противоречивото наследство“ в европейските страни по времето на недемократичните режими.


Викторина с награди организира ТИЦ-Хасково за Световния ден на туризма
Туристическият център провери познанията на хасковлии за града им. Минувачите в центъра имаха възможност да отговарят на въпроси и да печелят награди. Викторината бе организирана по повод Световния ден на туризма, който отбелязваме днес.


Мелих Гюзел откри джаз фестивала в Хасково
Китаристът Мелих Гюзел откри тазгодишното издание на "Haskovo Jazz". Началото бе поставено в клуб "Ралица".


Изложбата "Първо чуй, после виж" показва плакати от новия век
Изложба на плакати бе открита в галерия "Атанас Шаренков" в Хасково. Тя бе представена от Димитър Трайчев. Афишите са обединени под мотото „Първо чуй, после виж“ и са част от програмата на фестивала "Haskovo Jazz".


„Вълшебният свят на Родопите“ в Кърджали очаква творбите на млади художници и фотографи от цялата страна
За 15-та поредна година Общински детски комплекс Кърджали е домакин на национален конкурс за млади художници и фотографи. Всеки, който желае да се включи във форума, трябва да изпрати творбите си до 21 октомври.



Владимир Тодоров: Горд съм, че се доказах
„Горд съм, че се доказах“. Това заяви балканският шампион по джудо Владимир Тодоров. Както вече съобщихме хасковлията спечели титла на първенството за момчета в Босна и Херцеговина.



Отложиха мачовете от пети кръг на Областната футболна група
Отложиха мачовете от пети кръг на Областната футболна група. Причина за това стана парламентарния вот в неделя.



Коментари

Гледайте също