Новини 29 September 2022

  • 29 September 2022
  • 3.5k Преглеждания

Оставиха за постоянно в ареста турския полковник, обвинен в убийство
Издирваният за убийство турски полковник Левент Гьокташ остава за постоянно в ареста. Това реши днес хасковският Окръжен съд. Мъжът бе задържан в началото на месец септември в Свиленград. Той беше издирван с червена бюлетина от Интерпол. В срок от 7 дни предстои да бъде гледано делото му за екстрадиция.



Задържаният общински съветник за купуване на гласове, бе пуснат днес в ранния следобед
Общински съветник в Кърджали е задържан по подозрение за купуване на гласове. Арестът е станал вчера вечерта. Партията, от която е издигнат местния политик, изрази недоволството си пред районното управление в града. Вижте повече в репортажа!


Камион блъсна 41-годишна жена на булевард “Беломорски“ в Кърджали
Камион блъсна 41-годишна жена на натоварен булевард в Кърджали. От болницата в града съобщиха, че състоянието на пострадалата е критично.



Недекларирана валута с левова равностойност близо 430 000 лева откриха на Капитан Андреево
Недекларирана валута с левова равностойност близо 430 000 лева откриха митническите служители на Капитан Андреево. Банкнотите са намерени при проверка на два товарни автомобила, излизащи от страната.


Паркирането в двора на хасковската болница ще струва 2 лева
2 лв. плащат вече шофьорите, които искат да паркират автомобила си в болницата в Хасково. От охранителната фирма съобщиха, че тaксата важи за денонощие и шофьорите могат да посещават болницата неколкократно.


85 проверки е извършила Инспекцията по труда през месец август
23 акта за установяване на административни нарушения е издала Инспекцията по труда в Хасково през месец август. Повечето от тях са за работа без трудови договори. Санкциите са от 1 500 лева нагоре.


Облекчения за младите семейства в Свиленград при кандидатстване за общинско жилище
Младите семейства в Свиленград са облекчени при кандидатстването за нови жилища. Това стана, след като общинският съвет актуализира наредбата за условията и реда за управление и разпореждане с общинския жилищен фонд. Тази година започна процедура за учредяване право на строеж за социални жилища.


Българо-италианското трио Lamp of(f) представи новия си албум в Хасково
Българо-италианското трио Lamp of(f) представи предпремиерно парчетата от новия си албум на "Haskovo Jazz". Момчетата излязоха тази вечер на сцената на театър „Иван Димов“. Китарист е хасковлията Станимир Ламбов, басист е Габриеле Бертоси, а на барабаните е Роджеро ди Луиси.


Джаз певицата Веси Пашалиева представи най-новия си албум в Хасково
Веси Пашалиева представи най-новия си албум. Компилацията е озаглавена „432 Hz“. Пашалиева е сред изпълнителите, които се включиха в тазгодишното издание на "Haskovo Jazz".


Детски хор "Орфей" чества 45 години от създаването си
С концерта „С песните на поколенията“ детски хор „Орфей“ ще отбележи 45 години от създаването си . Празникът е тази събота от 18:30 часа на сцената на театър „Иван Димов“.



"Саяна Хасково" победи "Карнобат" с 0:4
„Саяна Хасково“ записа поредна категорична победа, като гост. „Червено-белите“ се наложиха над „Карнобат“ с 0:4.


Двубоят между "Родопа" и "Асеновец" завърши 1:1
В друг мач от 9-ти кръг на Трета Югоизточна лига "Родопа" и „Асеновец“ завършиха 1:1. Двубоят се игра в Смолян.


Григор Димитров отпадна от Sofia Open
Григор Димитров отпадна безславно от турнира Sofia Open. Във втори кръг хасковлията загуби от Иля Ивашка. Димитров отстъпи на съперника си с 2:0 сета.


ХК "Хасково" ще има отбор в женската "Б" група
След четиригодишно прекъсване Хасково ще има представител в хандбалната „Б“ група за жени. В първи кръг от зона „Юг“ тимът ни ще гостува на „Поморие“.



Коментари

Гледайте също