Новини 30 September 2022

  • 30 September 2022
  • 3.3k Преглеждания

Полицията откри нарушения в подвижните секции в Минерални бани
Открити са нарушения в подвижните секции в община Минерални бани. Това съобщи директорът на ОД на МВР в Хасково Атанас Ненков. Сигналът е изпратен на прокуратурата. Днес се проведе специализирана полицейска акция в Свиленград. Задържани са двама души.



Предизборната кампания приключи! Утре е ден за размисъл
Предизборната кампания приключва тази нощ! Утре е ден за размисъл, а в неделя близо 230 000 избиратели в област Хасково ще могат да упражнят правото си на глас на поредните Парламентарни избори. Днес течеше подготовка за вота и в зала „Дружба“, където се помещава Районната избирателна комисия.


Задържаха мъж, издирван за измама от Интерпол
Хасковският окръжен съд постанови арест за 59-годишен мъж с двойно гражданство. Метин Короз е издирван с червена бюлетина от ИНТЕРПОЛ от Съединените американски щати във връзка с пране на пари и измами за 23 млн. долара.



Основен ремонт ще има в Кирковото училище
Основен ремонт ще има в Кирковото училище в Хасково. Предстои то отново да бъде отворено за посетители и там да се провеждат различни кръжоци. Средствата за обновяването на сградата са отпуснати от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.


Над 100 хиляди кубика дървесина са пострадали при бурята от 17 септември
Между 100 и 120 хиляди кубика дървесина са повалени от бурята, вилняла на 17 септември в Смолянско. Това изчислиха от Южноцентралното държавно предприятие, след огледите на терен, извършени от техните служители. За мащаба на бедствието говорят и кадрите, заснети с дрон.


Виевската фолк група с концерт в Дома за стари хора на Кенана
С изпълненията на Виевската фолк група потребителите на Дома за стари хора на Кенана честваха в аванс своя празник. Домакините бяха поздравени от представители на местната и държавната власт. Атмосфера от събитието, в следващия репортаж.


Училището в село Радиево чества 140 години от създаването си
140 години от основаването си чества днес Основно училище „Христо Смирненски“ в село Радиево . В празничната програма бяха включени рецитал на стихове на великия български поет и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника му в Димитровград.


Детската железница в Кърджали навърши 60 години
Детската железница в Кърджали навърши 60 години. Тя е първата теснолинейна железопътна линия в страната и е сред най-големите атракции в родопския град. Вижте историята на някогашната гара „Пионер“...


Martin Listabarth, Lamp of(f) и Александър Ленков трио взривиха 4-тата вечер на Haskovo jazz
2 банди излязоха на сцената на театър „Иван Димов“ в 4-тата вечер на Хасково джаз. Първо меломаните чуха изпълнения на пиано австриецът Martin Listabarth. След това на сцената излязоха Александър Леков трио, последвани от Lamp of(f).


Константин Зайков откри изложба на тема джаз в хасковския театър
Фотографът Константин Зайков представи своята 4-та самостоятелна изложба на тема джаз в Хасково. Тя включва снимки от концертите по време на 25-тото издание на „Haskovo Jazz“


Смолян беше домакин на Националния празник на поезията
За седми път Смолян беше домакин на Националния празник на поезията. Творци от Съюза на българските писатели, начело с председателя му Боян Ангелов, гостуваха на родопския град. Те изнесоха поетичен спектакъл и се срещнаха със смолянската публика.



Състезатели от 10 школи ще участват на турнир по лека атлетика в Хасково
Над 330 деца ще стартират в тазгодишното издание на турнира по лека атлетика, организиран от хасковския клуб „Атлетик“. Надпреварата е утре на градския стадион в парк „Ямача“.


Щафетни игри и модно ревю за Европейския ден на спорта в училище
С щафетни игри и модно ревю в Минерални бани отбелязаха Европейския ден на спорта в училище.


Коментари

Гледайте също