Новини 10 October 2022

  • 10 October 2022
  • 3.6k Преглеждания

За кадрова криза в съдебната система алармира председателят на Районен съд-Хасково
Съществува реален риск от забавяне на правораздаването в Районен съд – Хасково заради намаляването на броя на магистратите. Това съобщи на пресконференция председателят на съда Пламен Георгиев, който днес официално встъпи в длъжност за втори мандат. На брифинга присъства и председателят на Окръжния съд – Миглена Тянкова.



Пиян шофьор предложи подкуп на хасковски полицаи
2-ма полицаи от Хасково са отказали подкуп от близо 250 лв. Това съобщават от пресцентъра на ОД МВР. Парите били предложени от пиян шофьор, за да осуети проверката.


От днес граждански патрул ще следи за реда в Харманли
Граждански патрул ще следи за реда в Харманли от днес. Инициативата е на местните хора. Според тях заради увеличения мигрантски поток в града се отчита скок на дребните престъпления, а чужденците тормозели и жените. Доброволците ще следят за престъпления и в случай на нужда ще подават сигнали до органите на реда.


Жителите на Община Хасково могат да кандидатстват по Програмата за граждански бюджети
Започва второто издание на Програмата за граждански бюджети на Община Хасково и фондация ХАЛО. Жителите на всички населени места в общината могат да предлагат идеи за подобряване на средата или условията на живот през специално създадената платформа.


ВиК авария затрудни движението в центъра на Хасково
Авария затрудни движението по булевард „Съединение“. Повредата бе отстранена в ранния следобед. Не е било наложено прекъсване на водоподаването към близките жилищни сгради.



Вода тече по пътното платно в кв. Райково, от "ВиК" отрекоха проблемът да е при тях
За теч на вода по пътното платно в смолянския квартал Райково сигнализираха наши зрители. Проблемът е от повече от седмица. От "ВиК" отговориха, че съоръжението, от което тече, не е тяхно.



В симеоновградското село Свирково ще има частични местни избори
Жителите на симеоновградското село Свирково ще отидат до урните още веднъж. В населеното място предстои да се проведат частични местни избори за кмет. Хората ще могат да упражнят вота си на 23 октомври.


Изложба на открито привлече вниманието към хората с различни психични проблеми
Изложба по повод Международния ден на психичното здраве бе открита днес в Кърджали. Автори на произведенията са потребители на Центъра за социална рехабилитация и Общинския съвет по наркотични вещества.


Баскетболният "Хасково" с впечатляващ дебют в "А" група
Баскетболистите на Хасково стартираха с категоричен успех в „А“ група. Тимът, воден от Янко Желев, се наложи над „Раковски“ с 43:96 точки.


"Родопа" изпусна "Ямбол 1915" на свой терен
„Саяна Хасково“ с трудна победа в Сливен. „Червено-белите“ спечелиха гостуването си с 2:3. „Димитровград“ пък записа катастрофална загуба от „Розова долина“ с 5:1. В Смолян „Родопа“ и „Ямбол“ не си отбелязаха голове. Репортаж от мача в Смолян сега.



Национали по борба се включиха в турнира в Харманли, който е част от панаира "Карабаа"
Почетен плакет за заслугите си в развитието на борбата получи двигателя на този спорт в Харманли Донко Трендафилов. Отличието му бе връчено по време на турнира, който е част от есенния панаир “Карабаа“.


Чънар Хюсеин със сребърен медал от Републиканското по бокс за младежи
Чънар Хюсеин стана вицешампион на държавното първенство по бокс за младежи. Състезателят от Момчилград спечели сребърен медал в категория до 75 кг. Отличието e първо за местния клуб.


Коментари

Гледайте също