Новини 11 October 2022

  • 11 October 2022
  • 3.4k Преглеждания

Задържаха шофьор с 3,6 промила алкохол в кръвта
Полицаи задържаха пиян шофьор с 3,6 промила алкохол на граничен пункт "Капитан Андреево". Водачът е отказал кръвна проба. Той е привлечен като обвиняем от РП-Хасково.



Над 2000 нарушения в Област Хасково са установили пътните полицаи само за седмица.
Над 2000 нарушения в Област Хасково са установили пътните полицаи само за седмица. Санкциите са издадени в рамките на полицейски акции по метода на широкообхватния контрол и такива с ротация със сили между съседни районни управления и сектор „Пътна полиция“.



Посланикът на Япония на посещение в Хасково
Н. Пр. Хироши Нарахира - извънреден и пълномощен посланик на Япония в България посети Хасково. Дипломатът се срещна с кмета на Общината Станислав Дечев, след което посети РИМ, Музейният център на тракийското изкуство в Източните Родопи в с. Александрово и църквата „Успение Богородично“ в с. Узунджово.


19 села в Община Свиленград останаха без вода днес заради авария.
19 села в Област Хасково останаха без вода, заради авария. Повредата е възникналата в помпена станция Момково, съобщиха от ВиК – Хасково. Междувременно в други 2 населени места Елена и Славяново са поставени водоноски.


Над 14 000 хасковлии изясниха здравния си статус с помощта на НАП
Над 14 хиляди жители в област Хасково изясниха здравния си статус от началото на годината досега с помощта на НАП, съобщават от офиса на приходната администрация. Това е била най-търсената услуга през първите 9 месеца на годината, осъществена чрез лично посещение в Агенцията.



РИОСВ -Хасково провери 97 обекта през месец септември
7 нерегламентирани сметища са почистени през септември в област Хасково. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите. Извършени са 119 проверки на 97 обекта


Още 20-30 % ръст на туристическите услуги през зимата
С до 30 процента се очаква да поскъпнат тypиcтичecĸитe ycлyги пpeз зимния ceзoн в Cмoлянcĸa oблacт. Това прогнозираха от Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори. Повишението било обяснимо, тъй като зимният туризъм е зависим от цените на енергоносителите.


Ученици усетиха вредното въздействие на алкохола чрез специални алкоочила
На демонстрация пред ученици в Кърджали бе показано вредното въздействие на алкохола. Тя бе проведена от специалисти от Регионалната здравна инспекция и Превантивно-информационния център.


Нов православен храм се гради в чепеларското село Забърдо
С тържествена служба в чепеларското село Забърдо беше положен основния камък на новостроящия се храм „Свети Георги Победоносец". Идеята за градежа на църквата е на бизнесмена Юри Ангелов и семейството му, които са и основни дарители.



Архивът в Кърджали представи изложба, посветена на 110 години от Освобождението на Кърджали
Държавният архив в Кърджали представи изложбата „Почитай миналото, гради бъдещето“. Тя е по повод 110 години от освобождението на града и Професионалния празник на архивите.


Джудистите на "Хасково" с отборна титла на турнир в Пловдив
Хасковските джудисти с отборна титла и купа за второ място в генералното класиране на два поредни турнира. Състезанията се проведоха през уикенда в Пловдив.


Успехи за състезателите на "Атлетик"
Купа за второ място в отборното класиране и за хасковския клуб по лека атлетика. Възпитаниците на „Атлетик“ спечелиха 35 медала на турнира „Приключение“, организиран от „Тракия“ (Пловдив).


Коментари

Гледайте също