Новини 13 October 2022

  • 13 October 2022
  • 3.3k Преглеждания

5-ма души пострадаха при две тежки катастрофи в хасковско
Петима души пострадаха при две тежки катастрофи в хасковско. Пътните инциденти станаха в Димитровград и край село Тракиец.



Заловиха турски гражданин с близо 5 кг. метаамфетамин на границата
Близо 5 кг метамфетамин откриха митническите служители на Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил. Шофьорът е задържан за 72 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.



Санираха 3 жилищни сгради по проект в Хасково
По проект санираха три жилищни сгради в Хасково. Стойността на ремонтните дейности е малко над 516 000 лева. Средствата са отпуснати по ОП „Региони в растеж“. Има и малка част национално съфинансиране.



Ремонтират бул. "Г. С. Раковски" в Димитровград
Започна ремонт на един от главните булеварди в Димитровград. Заради строителните дейности се въвежда временна организация на движението по бул. "Г.С.Раковски" в участъка от ул. "Г. Делчев" до кръговото кръстовище на бензиностанцията. Движението остава двупосочно, но ще се извършва в едната лента.


Улица в Смолян стои разкопана от близо година, хората недоволстват
От близо година живеещите на улица "Христо Смирненски" в Смолян не могат да стигнат нормално до домовете си. Улицата е разкопана заради подмяна на канализация и все още е без асфалтово покритие.



Реконструкцията на водопроводната мрежа в Кърджали приключва в края на ноември
До края на месец ноември трябва да приключи реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в Кърджали. Разкопаните улици в центъра на града ще бъдат асфалтирани.


Вълци нападат стадата на животновъди в района на Ненково, избиват сърни и елени
Вълци нападат добитък в района на кърджалийското село Ненково. Хищниците са умъртвили животните на местни стопани. Хората настояват за отстрел на нападателите.


Започна изплащането на възнагражденията на членове на СИК в Хасково
Между 85 и 160 лв. ще получат членовете на секционни избирателни комисии за парламентарните избори на 2-ри октомври. Изплащането на парите в Хасково започна днес и ще продължи до 17-и октомври. За разлика от друг път, в първия ден опашки пред касовите салони нямаше.



10 зъболекари в хасковско поставят безплатно силанти на деца
10 зъболекари в Област Хасково поставят безплатно силанти на деца. Това стана ясно на среща с представители на Българския зъболекарски съюз. Манипулацията спомага значително да се намали риска от появата на кариес и други усложнения. За последните 12 години в региона са обработени над 4300 деца.


РИМ-Хасково търси млади оратори
Хасковският исторически музей търси млади оратори. Националният конкурс се провежда под мотото „Мисия будител“. Проектът предвижда създаването и на календари с именити исторически личности.


Скоро в Мадан ще посрещат туристи в рудник, превърнат в музей
Стара минна изработка в центъра на Мадан е превърната в музей. През месец ноември той ще отвори врати за туристи. Предвижда се музеят да посреща и групи от ученици, които на място да се запознават с работата на миньорите.



"Саяна Хасково" играе отложения си мач с "розите" в началото на ноември
Насрочиха датата на отложения мач между „Саяна Хасково“ и „Розова долина“. Двубоят е в началото на следващия месец.



Коментари

Гледайте също