Новини 14 October 2022

  • 14 October 2022
  • 3.2k Преглеждания

Утвърдиха броя на маломерните паралелки в Хасково
Общинският съвет на Хасково утвърди маломерни паралелки в 4 училища в общината. Точка първа от Дневния ред на сесията днес предизвика дебат.



Такситата в Хасково поскъпнаха
По искане на превозвачи намалиха данъка на такситата в Хасково. В същото време обаче се вдигна цената на таксиметровите услуги на територията на общината. Това стана с решение на Общинския съвет.



Хасковският административен съд отмени решението на Общинския съвет в Димитровград, с което бе определена таксата за смет за 2022 г. Според магистратите с приемането на решението са били допуснати съществени нарушения на административно-производствените правила.



НАП стартира кампания спрямо лица с нелогично високи касови наличности
От НАП проверяват 8 фирми в Хасковска област заради нелогично високи касови наличности. Наред с контролната кампания на място, рисковите лица ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на приходната агенция.


Общински администрации и фирми са най-големите длъжници на "ВиК"-Смолян
Спад в събирането на инкасираните суми за вода отчита управителят на "ВиК"-Смолян инж. Румяна Янчевска. Оказва се, че най-големите длъжници на дружеството са общински администрации и фирми.



Откриха обновеното пневмо-фтизиатрично отделение в МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“
Откриха обновеното пневмо-фтизиатрично отделение в многопрофилната болница в Кърджали. То бе ремонтирано изцяло с дарения.


Архитекти от три университета бяха лектори в национален форум в Димитровград
Димитровград бе домакин на Национален архитектурен форум. На него присъстваха преподаватели, експерти, видни архитекти, изследователи и студенти, които дискутираха по въпросите за опазването на идентичността на новото архитектурно наследство.


Във Войводово честваха Петковден
Православната църква почита Света Параскева Епиватска, наричана още Петка Българска. Храмов празник на Петковден честваха в хасковското село Войводово.


Десетки смолянчани се помолиха в деня на Св. Петка Българска
Тържествени литургии бяха отслужени на Петковден и в православните храмове в Смолян. Десетки смолянчани почетоха светицата и се помолиха за здраве.


Три отличия за СУ “Отец Паисий“ Кърджали в литературния конкурс “Бодлите на таралежите“
Три момичета от Кърджали са отличени от фондацията за ученическо литературно творчество „Братя Мормареви“.Те са сред десетте наградени ученици в страната, чийто разкази са поместени в книга. Това е 16-то издание на конкурса за творческо писане.


Библиотеката в Димитровград обогатява фонда си
Библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград ще увеличи фонда си с още 400 нови заглавия. Литературата ще бъде закупена със средства, отпуснати от Министерството на културата.



„Димитровград“ с домакинство през уикенда. Утре от 16:00 часа тимът ще приеме „Карнобат“. Ден по-късно „Саяна Хасково“ е домакин на „Сокол“ (Марково).


БК "Хасково" излиза срещу "Хебър"
Баскетболният „Хасково“ ще търси втора победа в шампионата. В неделя е дербито срещу „Хебър“.


Борци от Хасково, Димитровград и с. Караманци с успехи на два турнира в Пловдив
Успехи за борците от Хасковска област на два поредни турнира. Състезанията се проведоха в Пловдив.


Коментари

Гледайте също