Новини 17 October 2022

  • 17 October 2022
  • 3.6k Преглеждания

В Хасково събират средства за закупуване на барокамера за деца с увреждания
75 потребители са преминали през Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково от май 2020 година досега. Това стана ясно на пресконференция, в която бяха представени дейностите по проекта „Подай ръка на нашите деца“. Предстои да бъде закупена и барокамера за лечение на различни заболявания.




Камион с хасковска регистрация е задържан със 75 нелегални мигранти на автомагистрала „Тракия“ в посока София. Бежанците твърдят, че са от Афганистан. Товарният автомобил е бил управляван от 56-годишен мъж от Любимец. Пробата му за наркотици, направена на място на магистралата, е била положителна. Шофьорът също така не е притежавал книжка с нужната категория за управление на камиона. Мъжът е задържан.


Задържаха контрабандно злато на Капитан Андреево
2 кг. златни накити и отливки за над 140 000 лева задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Контрабандните изделия са открити при проверки на две превозни средства.
 


Задържаха грузинец за гражба от клинична лаборатория
Задържаха грузинец за кражба от лаборатория в Хасково. По случая са образувани две досъдебни производства, тъй като мъжът се е движел с автомобил с фалшиви регистрационни табели.


Ремонтират пътната настилка до връх Дамбалъ
Ремонтират пътя до връх Дамбалъ край Момчилград. Мястото е сред най-посещаваните в региона. Известно е с поверието, че в полунощ на 5-ти срещу 6-ти май водата придобива лековити свойства. Затова и всяка година на този ден на върха се стичат стотици хора, търсещи изцеление.


Безплатни прегледи в Световния ден за борба с остеопорозата в Хасково
На 20-и октомври ще се проведат безплатни профилактични прегледи за остеопороза в Центъра за лечение и диагностика в Хасково. Поводът е Световния ден за борба с остеопорозата.



На официална церемония бяха връчени традиционните Чилови награди
В навечерието на Деня на българския лекар - 19 октомври, Районната лекарска колегия в Смолян организира Чилова академия. Връчени бяха и традиционните награди за лекар на годината и плакет и грамота на името на проф. д-р Константин Чилов.



Броят на зубрите в Източните Родопи се увеличава, родени са четири малки
Броят на зубрите в района на Източните Родопи се увеличава все повече. През 2013-та година в дивечовъдния участък „Студен кладенец“ са разселени първите пет европейски бизона. Днес те наброяват близо двайсет, като само за няколко месеца стадото се е увеличило с четири малки.


Започват 47-ите Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"
23-ма млади цигулари ще вземат участие в Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“. 47-мите Музикални дни ще се проведат от 20 до 23 октомври в Хасково. В програмата, освен конкурсната част, са включени и три концерта. Входът за всички събития е свободен.



Подредиха изложба в памет на хасковския фотограф Илия Мирчев
Изложба „Отвъд безкрая“ на фотографа Илия Мирчев бе открита в Хасково. Фотосите са подредени в Градска галерия „Атанас Шаренков“. Подбора на фотосите е дело на семейството на фотографа.



Над 100 състезатели се включиха в турнира по борба "Шестте великденски ангела"
Весела Бръмчева и Георги Иванов със златни пояси от турнира „Шестте великденски ангела“. Бръмчева получи отличието за заслугите си в развитието на борбата, а Иванов стигна до трофея, след като спечели битката в тежка категория при мъжете.



"Саяна Хасково" с втора поредна победа
„Саяна Хасково” си свърши работата срещу гостуващия “Сокол” (Марково) само за едно полувреме. „Червено-белите спечелиха с 4:1. В друг мач от кръга „Димитровград“ победи „Карнобат: с 3:1.


"Родопа" (Смолян) с домакинска победа над "Борислав 2009" (Първомай)
Успех в 12-ти кръг на първенството записа и "Родопа" (Смолян). Тимът се наложи с 2:1 над „Борислав 2009" (Първомай).



Коментари

Гледайте също