Новини 18 October 2022

  • 18 October 2022
  • 3.2k Преглеждания

За нерегламентирано изпускане на азотен оксид от Неохим сигнализираха зрители на еТВ
Небето над торовия завод в Димитровград пожълтя и хвърли в паника десетки граждани, които взривиха социалните мрежи със снимки и видеоклипове. Гъстият пушек започнал да излиза в късния следобед днес. От Регионалната инспекция по околната среда и водите заявиха, че няма опасност за населението.



Обновиха две отделения в хасковската болница
С официална церемония днес бяха открити обновените акушеро-гинекологично и детско отделение на многопрофилната болница в Хасково. Ремонтът на двете звена е 600 000 лева. Средствата са от бюджета на лечебното заведение. Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов съобщи, че предстои да бъде закупен и последен модел ехограф за гинекология.


Млад шофьор блъсна бариерата на паркинга до комплекс „XXI-ви век“ в Хасково
Камери за видеонаблюдение заснеха млад водач, който блъска бариерата на паркинга до Комплекс „XXI-ви век“ в Хасково. Младежът се опитва да напусне мястото с автомобила си, но не успява и това води до изкривяване на преградата.



Откриха недекларирана валута на ГКПП "Капитан Андреево"
Откриха недекларирана валута за малко над 1 милион лева при проверки на граничен пункт Капитан Андреево. Задържани са трима турски граждани. Стартирани са бързи производства.


Смилянският фасул стигна 20 лева за килограм
20 лева за килограм стигна цената на едрия смилянски фасул от тазгодишната реколта. Стопаните от района на Ардинското корито са произвели общо около 40 тона.



Дванайсетокласници от СУ “Петко Р. Славейков“ дариха кръв, призоваха хората да последват примера им
„Силните хора даряват кръв" - под това мото стартира кампанията за кръводаряване на дванайсетокласниците от СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали. Петнадесет от тях днес се включиха в инициативата и дариха кръв. Младежите отправиха призив и други хора да участват в акцията.


Д-р Юлияна Лазарова: “Първо е Бог, после лекарите! Спасихме десетки, но загубих съпруга си“
„Първо е Бог, а после лекарите!“ - в това вярва най-възрастният лекар в Смолянската болница. Тази година д-р Юлияна Лазарова е носител на плакет и грамота на „Чиловата академия“.


Община Момчилград закупи електромобил и реализира проект за саниране на училище с цел икономии
Община Момчилград закупи електромобил, който ще бъде използван за нуждите на администрацията. Така от местната управа дават принос към опазването на околната среда.


Събираме "Капачки за бъдеще" тази неделя в Хасково
Поредното издание на кампанията "Капачки за бъдеще" ще се проведе тази неделя в Хасково. Събирателният пункт отново ще бъде пред сцената на площад „Свобода“.


Археолозите попаднаха на уникална находка при разкопки на крепостта "Родостица"
Бронзова патера, уникална за България, откриха при разкопките на крепостта "Родостица" край ивайловградското село Хухла. Проучванията на археолога Ивайло Кънев приключиха днес. При тях са открити и бронзови монети с различна датировка.




Две отличия спечелиха състезателите на „Торнадо“ на международния турнир по карате "Турция Оупън". На Ката при кадетите втори се класира Ангел Ангов, трети пък е Денис Джуменов. За Ангел Ангов това бе последна проверка преди Световното първенство по олимпийско карате, което е в края на месеца отново в Турция.


Среща "България и космосът - една осъществена мечта" ще се състои утре в Младежкия център
Среща – разговор на тема космосът и астрономията ще бъде организирана в Младежки център в Хасково. Лектор на събитието ще бъде Виктор Данчев, който е технически директор на българската компания, произвеждаща и изпращаща сателити в Космоса.


Анна-Мария Петкова с успех на национална верига по лека атлетика
Анна-Мария Петкова триумфира на националната верига по лека атлетика „А1“. Състезателката на хасковската школа спечели надпреварата при момичетата до 14 години.


Коментари

Гледайте също