Новини 19 October 2022

  • 19 October 2022
  • 3.4k Преглеждания

Спешните медици в Хасково протестират символично
Спешните медици в Хасково излязоха на символичен протест. Те настояват за достойно заплащане, по-добри условия на труд и по-висока категория. Част от работещите в местната структура са подкрепили националния протест в София.



Нови близо 2 000 нарушения засякоха пътните полицаи в Хасковска област
Близо 2000 нарушения са регистрирали от Пътна полиция – Хасково и през тази седмица. Това съобщават от ОД на МВР. Те са засечени при специализирани операции на органите на реда. Междувременно от пресцентъра на полицията съобщиха, че се извършват проверки за алкохол и наркотици на техни служители по метода анализ на риска.


Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев е Лекар на годината за 2022-ра
Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев е Лекар на годината в Хасково. Той бе отличен с приза на официална церемония днес. За принос в развитието на медицината бяха наградени още 4-ма медици.


Макар и да живее втори живот д-р Момчил Хубчев не спира да се раздава на пълни обороти за пациентите си
В Деня на българския лекар ще ви срещнем с носителя на приза "Лекар на годината" в Смолян - д-р Момчил Хубчев. Броени дни, след като получи почетния си знак, специалистът отново е в своя кабинет.



До 31 октомври се подават декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2022 г.
До 31 октомври се подават декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2022 г. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково. Авансовият данък за доходите от наем, удържан върху доходи, също се декларира до края на месеца.


За празника на 101-ви Алпийски полк детски глъч изпълни плаца на поделението в Смолян
С Ден на отворените врати в 101-ви Алпийски полк започнаха проявите за празника на военното формирование и 110-годишнината от Освобождението на Родопите. Деца и възрастни изпълниха плаца на поделението в Смолян.


В Кърджали стартира 19-тото издание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт
Кърджали е домакин на състезание за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт. То стартира на Арена Арда , където взеха участие 10-те най-добри отбора в страната. Сред тях бе и тимът на местните огнеборци.


ОУ "Свети Иван Рилски" в Хасково чества патронен празник
153 години от създаването си чества днес хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“. Патронният празник бе отбелязан с пищно тържество в двора на учебното заведение. Събитието събра ученици, преподаватели, родители и гости.


Църквата в с. Конуш "Св. Иван Рилски" чества храмов празник
Храмов празник чества днес църквата „Свети Иван Рилски“ в село Конуш. По този повод бе отслужен водосвет. Тържеството бе в двора на храма, заради продължаващия ремонт. От настоятелството търсят дарения за централното пано в църквата.


Фотоизложба представя Кърджали в миналото и този днес, през очите на децата
Фотоизложба е подредена пред сградата на общината по повод Деня на Кърджали – 21-ви октомври. Тя включва черно-бели фотоси, предоставени от Регионалния исторически музей и снимки на млади фотографи от школата в Общинския детски комплекс.


Град Понтеведра е домакин на СП по борба
Трима състезатели на „Димитровград“ ще участват на Световното първенство по борба за юноши и девойки до 23 години. Шампионатът се провежда в Испания.


Футболист на ФК "Димитровград" пропуска две срещи, заради наказание
Габриел Георгиев бе наказан за две срещи лишаване от право да играе футбол. Санкцията е заради червения картон, който футболистът на „Димитровград“ си изкара в мача срещу „Карнобат“.


Коментари

Гледайте също