Новини 20 October 2022

  • 20 October 2022
  • 3.1k Преглеждания

Изкоп на строеж "погълна" част от тротоара на хасковската ул. "Дунав"
Пореден строеж върху тротоар в Хасково. Част от мястото за пешеходците на ул. „Дунав“ е разкопано с цел изграждане на постройка. На обекта обаче няма информационна табела и не е ясно коя е фирмата - изпълнител. От Община Хасково съобщиха, че документално всичко по строителството е законно, но след приключване на дейности тротоарът трябва да бъде възстановен.




Протест под надслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата“ организират от хасковската структура на КНСБ. Недоволството ще се проведе утре от 11:30 часа на площад „Свобода“. То е част от националната кампания на синдиката. Основните искания са свързани с ниските доходи и нарастването на инфлацията.


От полунощ плащаме по лев за час на хасковските паркинги „XXI-ви век“ и „Аида“
Платеното паркиране на хасковските паркинги „XXI-ви век“ и „Аида“ започва от 00 часа на 21 октомври. Това съобщи на пресконференция днес кметът Станислав Дечев. Те ще работят 24 часа, а таксата ще бъде 1 лев на час. Досега съоръженията бяха на тестов режим и безплатни за гражданите.



Димитровград вече има собствена пощенска марка
Пуснаха в обръщение юбилейна пощенска марка по повод 75 години от създаването на Димитровград. Тя бе валидирана на официална церемония днес от главния изпълнителен директор на „Български пощи” Богдан Теофанидис, кмета на община Димитровград Иво Димов и автора на идейния проект доц. Ненко Атанасов. Подобна церемония не е провеждана в област Хасково повече от тридесет години.


Ученици и учители дариха техника на 15 семейства от село Каравелово
Поредна благотворителна инициатива на СУ “Петко Р. Славейков“ в Кърджали. Ученици и учители закупиха бяла техника в помощ на 15 семейства от карловското село Каравелово, пострадало от наводненията в началото на месец септември. За своята акция те събираха средства в продължение на месец.



Предлагащи и търсещи работа се срещнаха "очи в очи" на трудова борса в Смолян
Близо 90 безработни и представители на десет големи компании се срещнаха на трудова борса в Смолян. Тя беше организирана от Бюрото по труда, съвместно с Областната управа и Българо-германския център за професионално обучение.


Полският посланик представи изложба от фотографии в Димитровград
Посланикът на Република Полша в България Н.Пр. д-р Мачей Шимански откри своя фотографска изложба в Димитровград. Той бе посрещнат от кмета на общината Иво Димов. Посланикът сподели прекрасните си впечатления от чистотата на града и поздрави кмета за грижата, която полага. Д-р Шимански изрази готовност да съдейства за осъществяване на контакти с полски град, с който да се обменят добри практики и културни проекти.


Изключителна тържественост в Деня на Кърджали - президентът Румен Радев ще приеме зарята
Президентът Румен Радев ще присъства на тържествената заря за Деня на Кърджали – 21 октомври. Преди това с богата програма ще бъдат отбелязани 110 години от Освобождението на града.


Рапърът Slavchev представи новия си проект "Вълци"
„Вълци“ - така е озаглавена новата песен на хасковския рапър Slavchev. Видеоклипът към парчето вече се завъртя в интернет пространството. Повече за новия проект на Георги Славчев, в следващия репортаж.


Представиха премиерата "Роднини" на режисьора Орлин Дяков
С премиерата „Роднини“ откриват сезона на хасковския театър. Тя е авторски спектакъл на режисьора Орлин Дяков. Една от ролите е писана специално за актьора Николай Урумов, който също ще вземе участие в постановката.


Изложба в хасковската галерия "Форум" показва красотата на Родопите
Изложба-живопис, изобразяваща красотата на Родопите, е подредена в хасковската галерия "Форум". Тя е организирана от Института за културно наследство България-Италия.



Албум за Смолян издаде Общината, представиха го в КДК
Луксозен албум бе издаден по повод празника на Смолян. Инициативата е на местната администрация. Автори са писателят Светозар Казанджиев и фотографът Сашо Сарандалиев. Албумът беше представен в Клуба на дейците на културата заедно с фотоизложба.


Лидерът "Любимец 2000" почива в 8-ми кръг на ОФГ
Шест срещи от областната футболна група ще се изиграят през уикенда. В предстоящия 8-ми кръг няма дербита.


Коментари

Гледайте също