Новини 21 October 2022

  • 21 October 2022
  • 3.4k Преглеждания

От КНСБ излязоха на протест в Хасково
От КНСБ излязоха на протест в Хасково. Синдикатите искат заплатите да се повишат с поне 20%, колкото е инфлацията в страната. А от началото на следващата година минималната заплата да стане 850 лв. Пламен Димитров съобщи, че ще проведе среща с президента Румен Радев, на която ще бъдат обсъдени исканията.



Откриха снаряд на гарата в Димитровград
Невзривен боен снаряд предизвика паника в Димитровград. Боеприпасът беше открит в района на ЖП гара Север. Мястото бе отцепено от полицаи в продължение на часове.



Извършват проверка на строежа, заради който изчезна тротоара на ул. "Дунав"
Община Хасково извършва проверка на ул. „Дунав“. Вчера ви показахме как изкоп на бъдеща сграда е погълнал тротоара. По документи всичко е законно, но на практика мястото за пешеходци вече го няма. Междувременно стана ясно, че на още 5 общински терена в района ще има строителство.


Зачестяват нападенията на мечки над домашни животни в Смолянско
През септември и октомври се увеличават нападенията от мечки над домашни животни и кошери в Смолянско. Един от най-потърпевшите райони е територията на Държавно горско стопанство - Смилян. Горските вече са получили разрешение за отстрел на една мечка.



Новата програма за саниране на жилищните сгради събуди интереса на кърджалийци
Залата на бизнесинкубатора в Кърджали се оказа тясна за желаещите да научат повече за новата програма за енергийно обновяване на жилищата. При предишната програма в Кърджали бяха санирани 30 блока, 8 други събраха необходимите документи, но така и не получиха финансиране.


НАП - Хасково събра над половин милион лева от търгове
Националната агенция за приходите в Хасково добави към бюджета над 600 хил. лв. за първите девет месеца на годината, след продажба на активи. Това са недвижими имоти, превозни средства и вещи, обявени на търг, заради неплатени данъчни, осигурителни и други задължения на досегашните им собственици.


Кърджали отбеляза тържествено 110 години от освобождението си
Кърджали отбеляза тържествено 110 години от освобождението си. Празничната програма започна пред паметника на освободителя на града – генерал Васил Делов.


Смолян празнува 110 години от своето освобождение
110 години от Балканската война и Освобождението на Родопите отбеляза Смолян. Пред паметника-костница на връх Средногорец беше отслужена панихида за загиналите български воини. Поднесени бяха венци и цветя. Празникът на Смолян продължава с тържествена заря-проверка.


Започна Международният конкурс "Проф.Недялка Симеонова"
Откриха Международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова“. Тази година на сцената ще излязат 23-ма млади цигулари. Награждаването и галаконцертът са в неделя от 12 часа.


Проблеми за БК "Хасково" преди трети кръг на "А" група
Кадрови проблеми в лагера на баскетболния „Хасково“ преди мача с „Вихър“(Айтос). Срещата от трети кръг на "А" група ще пропуснат двама от основните играчи на тима.


"Саяна Хасково" с тежка задача
„Саяна Хасково“ с тежко гостуване през уикенда. „Червено-белите“ излизат срещу лидера във временното класиране „Несебър“.


Съветниците в Димитровград отново ще обсъждат спонсорирането на местния футболен клуб
Финансирането на футболен клуб „Димитровград“ отново ще се обсъжда от Общинския съвет. Докладната записка е входирана за предстоящата сесия. Този път предложението има промени.


Коментари

Гледайте също