Новини 24 October 2022

  • 24 October 2022
  • 3.3k Преглеждания

Заради инфлуенца умъртвяват 19 000 кокошки в хасковското село Криво поле
19 000 кокошки-носачки ще бъдат умъртвени заради наличие на Птичи грип. Заболяването е открито във ферма в хасковското село Криво поле. Областният управител Минко Ангелов свика заседание на епизоотичната комисия. От Агенцията по безопасност на храните извършват проучване. От там заявиха, че яйцата, стигнали до пазара, ще бъдат унищожени.



Започна дълго чакан ремонт на междублоково пространство на бул."В.Левски" в Хасково
Започна дълго чакания ремонт на пространството между жилищните блокове 61-63 на бул. „В. Левски“ в Хасково. Благоустрояване е на стойност 1 милион лева. Средствата са от бюджета на община Хасково.


Скъсани жици спряха тролеите в Хасково.
Скъсани жици спряха тролеите в Хасково. Аварията стана на бул. „Съединение“ в района на Химмаш. Пострадали при инцидента няма, а причините се уточняват.


Мъж заключи крадец в апартамента си, той скочи от втория етаж
Мъж заключи крадец в дома си в хасковския квартал „Орфей“. Изпадналият в безизходица грабител решил да скочи от втория етаж, но въпреки това бил заловен. За куриозния случай съобщават от пресцентъра на полицията.


Вандализмът в парковете на Кърджали струва десетки хиляди на данъкоплатците
21 000 лв. струва възстановяването на парковете в Кърджали след вандалски прояви. В тази сума не влизат разходите, направени към външни фирми, обновили детските и фитнес съоръженията.



Конфискуваха фалшиви стоки на магистрала "Марица" и в Димитровград
Общо 8 817 артикула с лого на защитени търговски марки иззеха през почивните дни полицаи от МВР Хасково. Част от тях са конфискувани от криминалисти от хасковската дирекция в района на магистрала“Марица“ в посока София.



Президентът Румен Радев  посети Кърджали за празника на града
Президентът Румен Радев  прие почетния строй на националната гвардейска част и тържествената заря в Деня на Кърджали. От родопския град държавният глава коментира и политическата обстановка в страната.


Неправителствени организации на работна среща в Смолян
Неправителствени организации проведоха съвместна среща в Смолян. Целта бе да координират дейностите помежду си. Домакин на срещата бе Сдружение „Млади изследователи за младежко развитие“.



Поредно издание на кампанията "Капачки за бъдеще"
Хасковлии отново показаха съпричастност и се включиха в кампанията „Капачки за бъдеще”. Хиляди пластмасови капачки и алуминиеви кенчета бяха събрани само за няколко часа на площад „Свобода”, където бе сборния пункт.



Благотворителен концерт ще събира средства за лечението на Габи от Кърджали
Кърджали се обединява в подкрепа на 13-годишната Габи. В областния град ще бъде организиран благотворителен концерт, с който ще се събират средства за лечението на момичето. Спектакълът е озаглавен „С пламъка на будителите към светли бъднини“ и е под егидата на областния управител.


Наградиха победителите в Международния конкурс "Проф. Недялка Симеонова"
С награждаване на лауреатите и галаконцерт завърши тазгодишното издание на Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова”. Кулминацията бе на сцената на театър "Иван Димов".


Започна 14-тото издание на Младежкия джаз фест в Димитровград
Започна Младежкият джаз фестивал в Димитровград. Тази година в него ще участват 25 млади изпълнители. Първият концерт се състоя днес в двора на Професионалната гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Димитровград.



Предстои 20-ят юбилеен Празник на Смилянския фасул
За 20-ти път смолянското село Смилян ще посрещне гости на емблематичния празник на Смилянския фасул. Този път събитието ще продължи три дни.



Загуби за „Саяна Хасково“ и за „Димитровград“ в 13-ти кръг на Трета Югоизточна лига. Хасковлии отстъпиха с 1:0 на лидера „Несебър“. „Димитровград“ пък загуби с 2:1 от „Загорец“.


Първи турнир по спортен риболов на язовира в с. Светлина
18 души участваха на турнир по спортен риболов на язовира в село Светлина. Победител в генералното класиране стана Иван Марчев.


Коментари

Гледайте също