Новини 25 October 2022

  • 25 October 2022
  • 3.2k Преглеждания

Вода с животински фекалии тече от чешмите на хората в хасковското село Николово
Жителите на хасковското село Николово се оплакват от мръсна питейна вода, която от години тече от чешмите им. Водоизточникът, от който се снабдява населеното място, е замърсен с говежда тор. Институциите обаче отричат това. Хората са отчаяни.



Десетки земеделци ще останат без поминък заради пресъхналия язовир „Мъглене“ край Бенковски
Земеделски производители от 14 села в община Кирково са напът да останат без препитание заради пресъхналия язовир „Мъглене“. Хората твърдят, че проблемът със съоръжението е от години, но мерки така и не са били предприети.


Откриха 5-ма бежанци в апартамента на 32-годишна жена от Харманли
Жена от Харманли е задържана за подпомагане на незаконно пребиваващи чужденци в страната ни. Сигналът е бил подаден до местния граждански патрул, който от своя страна докладвал в полицията. Органите на реда открили 5-ма мъже в апартамента на арестуваната.




Община Хасково организира информационно събитие за председатели на сдружения на собствениците и домоуправители на сгради. Целта на срещата е запознаване с възможностите за финансиране за енергийно обновяване на многофамилните сгради, по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост. Информационната среща ще се проведе на 27 октомври от 18,00 часа в зала „Хасково“:



В Смолян се появиха "паркинги" за велосипеди
17 стойки за велосипеди ще бъдат монтирани на ключови места в Смолян. Инициативата се осъществява по проект "Смолян диша", подпомогнат от Българския фонд за жените.


Сигнал за "тежко ПТП" вдигна на крак всички институции в Смолян
Съвместно областно учение за
действие на единната спасителна
система при тежка катастрофа се
проведе днес в Смолян. Мястото на
произшествието беше ключово - в
участъка от кръговото движение след
тунела в кв. "Устово".


13 екипа на ВиК търсиха скрити аварии в Харманли
13 екипа от ВиК-дружества от страната търсиха скрити течове в Харманли. Националното състезание се организира за 8-ми път. Тази година домакин е водоразпределителното дружество в Хасково, което нямаше право да участва.



Преподавател от СУ “Отец Паисий“ Кърджали с отличие за иновации от МОН
Преподавател от СУ “Отец Паисий“ в Кърджали бе отличен на Националния форум „Училищата с иновации за бъдещето“. Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката.


Днес наблюдавахме частично слънчево затъмнение
Частично слънчево затъмнение можеше да бъде наблюдавано днес по обяд. Очевидци на явлението станаха възпитаниците от клуба на Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“. С помощта на специализирана техника и стъкла младежите проследиха фазите на затъмнението.



Йоан Радев с две титли на турнира "Берое"
Седем медала спечелиха състезателите на „Атлетик“ при участието си на турнира „Берое“. Надпреварата се проведе в Стара Загора.


"Саяна Хасково" с гостуване в 14-ти кръг, "Димитровград" приема ФК "Сливен"
10 мача ще се изиграят утре по стадионите на югоизток. В среща от междинния 14- ти кръг „Саяна Хасково“ гостува на „Ямбол“.


Коментари

Гледайте също