Новини 26 October 2022

  • 26 October 2022
  • 3.3k Преглеждания

1 320 лв. са необходими за издръжка на един работещ
1 320 лв. е нетния доход, необходим за месечната издръжка на един работещ. Това показват последните данни на КНСБ. За тричленно семейство сумата достига 2 376 лв. Доходът за издръжка се увеличава с близо 20% на годишна база. На този фон област Хасково остава на дъното на класацията по заплати, тъй като средното възнаграждение е малко над 1150 лв.



Паркът над ДНА в Хасково е почти готов
Новостроящият се парк над Дома на народната армия в Хасково е вече почти готов. Неугледното и запустяло преди пространство, върху което навремето имаше военно поделение, сега се е превърнало в прекрасно място с много зеленина, спортни игрища, детски площадки, алеи и кътове за отдих.



Поредната недекларирана валута хванаха на Капитан Андреево
Недекларирана валута за над 280 000 лева е открита при проверката на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“. Парите са намерени в камион с турска регистрация.


Общината се отказа да превръща изгорялото училище в паркинг
Инфлацията и по-високите цени на строителните материали отказаха Община Смолян от проект за изграждане на паркинг на две нива в стария център на града. Заложените пари за това ще бъдат пренасочени към друг обект.


Арх. Атанас Каджебов: До 40% от парите за строителство изчезват докато стигнат до изпълнителя
„Дългият път на парите от възложителя до изпълнителя е сред основните причини за некачественото строителство на пътища и друга държавна инфраструктура.“ Това смята един най-известните архитекти в Смолян. Според Атанас Каджебов комисионните по веригата стигат до 40 процента от стойността на обектите.


Дървената лъжица на индустриалеца и депутат Георги Чалбуров, от периода му в "Белене", бе дарена на РИМ-Хасково
Албуми със снимки, лична кореспонденция и дървена лъжица на индустриалеца Георги Чалбуров, от периода му в Белене, бяха дарени днес на Регионалния исторически музей в Хасково. Експонатите бяха предоставени от Георги Марковски, който е племенник на общественика.


Възобновиха археологическите разкопки на Татул след 15-годишно прекъсване
Възобновиха археологическите разкопки на Татул след 15-годишно прекъсване. Ръководител на проучванията е професор Николай Овчаров. Финансирането им е осигурено от община Момчилград.


На своя имен ден отец Димитър отслужи литургия и посрещна гости в църквата
На 26-ти октомври православната църква почита паметта на Свети Димитър Солунски. По този повод днес в храмовете в Хасково бе отслужена тържествена литургия. Атмосфера от празника, в следващия репортаж.


Единственият в Кърджали жив ветеран от Втората световна война навърши 99 години
Военният клуб в Кърджали почете единствения останал в родопския град жив ветеран от Втората световна война. Поводът бе неговия 99-ти рожден ден.


Проф. Георги Янков представи 2 книги в Хасково
2 книги представи в Хасково професорът по политология Георги Янков. Едното издание разглежда политическите системи от Античността до наши дни. Във второто преподавателят в УНСС пише за родното си място – село Ефрем. Залата в библиотека „Христо Смирненски“ се оказа тясна за всички, които искаха да присъстват на събитието.



Елка Няголова представи своя книга в Хасково
Книгата „Парапет за душата“ на Елка Няголова бе представена днес в хасковската библиотека. Творбата съдържа 88 стихотворения, писани по време на Ковид-пандемията. Водеща е темата за любовта към семейството и родината.



"Димитровград" победи "Сливен" след обрат в края на мача
„Димитровград“ победи „Сливен“ в среща от 14-ти кръг на Трета Югоизточна лига. Домакините спечелиха с 3:2.


СКБ "Димитровград" с трима представители на Балканското първенство по борба в Румъния
Трима състезатели на „Димитровград“ са включени в националния ни отбор по борба за Балканиадата в Букурещ. Първенството започва утре.


Коментари

Гледайте също