Новини 27 October 2022

  • 27 October 2022
  • 3.2k Преглеждания

Общините в Хасковска област са готови за зимата
Повечето общини в Хасковска област са сключили договори със снегопочистващи фирми за зимата. Това стана ясно по време на среща, която се проведе днес в сградата на областната управа. Тя беше във връзка със зимната подготовка на общините и институциите в региона.



Черна вода потече от чешмите на живущите в хасковския кв. "Дружба 1"
Черна вода потече от чешмите на живущите в хасковския кв. „Дружба 1“. От ВиК съобщиха, че в района има авария. След спирането и пускането на водата се стигнало до отлагания на манган.


Маркираха тротоар за Синя зона в Кърджали, по-късно паркоместата бяха заличени
Тротоарна част пред жилищен блок в центъра на Кърджали бе обособена за Синя зона. Маркировката обаче не издържа дълго. Заради недоволството на хората тя бе заличена.


Полицията в Хасково издирва собственика на изгубена сума пари
Издирват собственика на изгубени пари в Хасково. Банкнотите са открити в района на спортна зала „Спартак“. Информация по случая може да бъде дадена в Районното управление на МВР.


Община Димитровград може да съди фирмата, доставила новите столове за театъра
Община Димитровград ще съди фирмата, която е доставила оборудването в Драматичен театър „Апостол Карамитев“. Става въпрос за новите столове, които са с далеч по-ниско качество от това на първоначално поръчаните.


Общинските съветници подкрепиха единодушно избора на д-р Емилия Милева за управител на "Медицински център - Димитровград"
С аплодисменти общинските съветници на Димитровград приветстваха доктор Емилия Милева. Специалистът спечели конкурса за управител на Медицинския център в града.


Остават два работни дни до изтичане на срока за подаване на заявления на помощи за отопление
На 31 октомври изтича срокът за подаване на молби за помощи за отопление. Това съобщиха на пресконференция от „Социално подпомагане“ - Хасково. До момента са подадени повече от 14 000 заявления. Тази година сумата, която се отпуска за целия зимен сезон е 623 лв.


От НАП борят корупцията с анкета
Националната агенция за приходите провежда регулярно проучване на нагласите на бизнеса към контролните действия на администрацията с цел намаляване на корупционния риск. Фирми и граждани допринасят за изследването като попълват анкета за отчитане на нагласите.


Диабетът се е превърнал в пандемия, броят на болните расте главоломно
Броят на диабетоболните в Смолянска област расте
главоломно. Според ендокринолозите заболяването се е превърнало в
пандемия. Коронавирусът допълнително усложнява обстановката.


Отбелязаха Деня на народните будите с факелно шествие
С факелно шествие от основно училище „Шандор Петъофи“ отбелязаха в аванс Деня на народните будители. В инициативата се включиха ученици и техните преподаватели.


Художникът Иван Стойчев нарисува първия портрет на Параскева Ванкова, дари го на СУ “Отец Паисий“
Художникът Иван Стойчев създаде портрет на първия учител на Кърджали Параскева Ванкова. Той дари творбата си на СУ “Отец Паисий“ - първото светско училище в родопския град.


ФК „Родопа“ разби тима на "Атлетик" (Куклен)
Безпощаден Михаел Кисьов разби „Атлетик“ и донесе победата на
"Родопа" (Смолян) над тима от Куклен. Голмайсторът на смолянчани
отбеляза четири попадения във вратата на гостите.


Общинският съвет даде "зелена светлина" за спонсорирането на ФК "Димитровград 1947"
Спонсорирането на футболен клуб „Димитровград 1947“ отново разбуни духовете в Общинския съвет. Ожесточени дебати предизвика въпроса дали на общински терени е редно да се рекламира марка спортни залози. Спорове имаше и дали само футболът трябва да се подпомага.


Коментари

Гледайте също