Новини 28 October 2022

  • 28 October 2022
  • 3.6k Преглеждания

4.76 лв. за кубик питейна вода в Хасково от 1-ви ноември
Водата в Хасково поскъпва с 1 лев и 24 стотинки за кубик. От 1 ноември тя ще струва 4,76 лв. вместо досегашните 3,52 лв. Решението е на Комисията за енергийно и водно регулиране, която одобри новия бизнесплан на ВиК дружеството. Хората са в шок.



Мним полицай измами 85-годишен старец
85-годишен старец е оставил 13 000 лв. до кош за смет в Харманли. Възрастният човек e бил измамен по телефона от мъж, представил се за полицай. От ОД на МВР предупреждават, че ало-измамниците отново се активизират.


Пожар пламна в боровата гора до бившия ТЕЦ в Хасково
Пожар пламна в боровата гора до бившия ТЕЦ в Хасково. Огнената стихия бе овладяна преди да стигне до гробищния парк в кв. „Македонски“. Няма пострадали хора.


В Харманли излязоха на протест заради бежанския лагер в града
Жителите на Харманли излязоха на протест срещу бежанския лагер в града. Недоволството им е провокирано от увеличаващия се брой настанени мигранти. Към момента те са около 1 550 души.


Десетки присъстваха на първата информационна среща за санирането на жилищни сгради в Хасково
Зала „Хасково“ се оказа тясна за всички желаещи да присъстват на първата информационна среща за санирането на жилищни сгради. Инициативата бе на местната администрация, а идеята е домоуправители и собственици на апартаменти да се запознаят с условията на новата програма.


Смолянчани гневни на съветници и управници заради въвеждането на платеното паркиране
В Смолян местният парламент прие обособяването на първите зони за
платено паркиране. На тях се монтираха паркомати. Въвеждането
на платеното паркиране на прага на зимата и при тази висока инфлация разгневи
смолянчани


150 камери за видеонаблюдение ще следят за обществения ред и трафика в Кърджали
Камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени на възлови места в Кърджали в началото на следващата година. Целта е да се следи обществения ред и автомобилния трафик.


Повече от 3000 ученици са одобрени за еднократна финансова помощ
Повече от 3000 ученици в първи и осми клас в област Хасково са одобрени за еднократна финансова помощ от държавата. Сумата в размер на 300 лв. се изплаща на 2 транша. Срокът за подаване на документите изтече.


Първокласниците на ОУ "Христо Смирненски" обещаха да бъдат достойни ученици
96 първокласници от Основно училище „Христо Смирненски“ обещаха да бъдат достойни ученици. Клетвата е традиционна и се организира по повод патронния празник на учебното заведение.



Празнуват Паисиеви дни в едноименното училище в Хасково
Средно училище „Св.Паисий Хилендарски“ отбеляза своя патронен празник с рецитал и поднасяне на цветя пред паметника на будителите в Хасково. По случай 300 години от рождението на българския светец в учебното заведени бяха организирани Паисиеви дни.



Гайдарят Атанас Тодоров: Фолклорът възпитава родолюбие
Смолянското село Момчиловци ще удостои с приз „Будител на
годината“ гайдарския си състав към читалището. Формацията чества 20-години от създаването си. Ден преди награждаването екипът ни се срещна с ръководителя на състава Атанас Тодоров.


Двама хасковлии ще участват на турнир по вдигане на тежести в Пловдив
Мария-Магдалена Кирева и Диян Янчев ще участват на международния турнир по вдигане на тежести в памет на олимпийския шампион Милен Добрев. Състезанието е утре.



Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира от сериите ATP във Виена. Днес българинът се наложи с 2:1 сета над Маркос Гирон.


Еуфория и засилено полицейско присъствие за срещата "Арда" – ЦСКА София
Еуфория и засилено полицейско присъствие в Кърджали, заради срещата на “Арда” с ЦСКА-София. Въведена бе временна организация на движението. Какви бяха прогнозите на феновете на двата отбора преди двубоя, вижте в репортажа.



„Саяна Хасково“ с домакинство през уикенда. „Червено-белите“ ще приемат „Черноморец“. Двубоят е в неделя от 14:30 часа. Ден по-рано „Димитровград“ гостува на „Сокол“ (Марково).


БК "Хасково" с мач срещу последния в класирането
В среща от 4-ти кръг на „А“ група „Хасково“ ще играе с "Баскетболен клуб 3.6.9". Двубоят е в неделя в Пазарджик.


Коментари

Гледайте също