Новини 31 October 2022

  • 31 October 2022
  • 3.5k Преглеждания

Паметникът на Незнайния воин в Хасково е с обезглавен пехотинец
Единият от войниците на паметника на Незнайния воин в Хасково е обезглавен. Вандалската проява е дело на деца, които са се катерили по монумента. От местната администрация съобщиха, че са предприели мерки за възстановяване на скулптурата. Кметът Станислав Дечев се закани, че ще започне акция срещу вандалите в града.



Започва акция "Зима"
Акция „Зима“ започва. От 1-и ноември Пътна полиция ще извършва масови контролни проверки. Те ще продължат през целия месец. Стриктно ще се следи подготвени ли са автомобилите за движение при зимни условия.


Джип отнесе предпазни ограждения на бул. "В. Левски" в Хасково
Лека кола отнесе част от предпазните ограждения на булевард „Васил Левски“ в Хасково. Пътният инцидент стана на кръстовището с улица „Единство“. При катастрофата няма пострадали хора.


Откриха наркоплантация край Осиково.
Смолянската полиция откри наркоплантация край девинското село Осиково. От нея са иззети рекордните за региона 17 кг. и 600 гр. суха марихуана и 143 броя канабисови растения. По случая са задържани двама пловдивчани, третият се издирва.


Пожар в сметището край с. Гарваново
Пожар избухна в сметището край село Гарваново през почивните дни. Пламъците бяха потушени за няколко часа.


Наградиха с почетни грамоти 10 пенсионирани преподаватели от Хасковска област
Наградиха с почетни грамоти 10 пенсионирани преподаватели от Хасковска област. Церемонията се организира за втора поредна година. Отличията се връчват за принос в образователната система.


Борисов от Широка лъка: „В Родопите камбаните бият различно“
След 134 години възкръсна реставрираното килийно училище към храм „ Успение богородично“ в смолянското село Широка Лъка. Ремонтираното учебно заведение бе осветено от Митрополит Николай. На събитието присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, чието правителство отпусна средствата за възстановяване на сградата.


Гражданите трябва да заплатят вноски по няколко общински налога, за да избегнат лихви
Гражданите трябва да заплатят вноските си по няколко общински налога от утре. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. В случай, че не бъде извършено плащане в срок започват да текат лихви. Отново от 1-ви ноември трябва да се подадат декларации за такса битови отпадъци, както и за неизползваеми имоти.


Благотворителен концерт събра над 35 000 лв. за лечението на Габи от Кърджали
Кърджали се обедини и събра над 35 000 лв. за лечението на 13-годишната Габи. Това се случи на мащабния благотворителен концерт, посветен на Деня на будителите.


Пореден успех за хасковската школа по вдигане на тежести
Диян Янчев спечели бронзов медал на турнира по вдигане на тежести в памет на олимпийския шампион Милен Добрев. Хасковлията се класира трети при кадетите.


Ергюнал Сабри е сред четиримата боксьори, спечелили злато в Словения
Истински фурор на Световния боксов турнир в Марибор предизвикаха българските боксьори. Те спечелиха четири златни медала. Един от шампионите ни в Словения е звездата на кърджалийския бокс Ергюнал Сабри, който стигна до отличието по доста интересен начин. Какъв бе той, вижте.



Отборът на Хасково с пореден успех в „А“ група. Тимът ни записа успех над „Баскетболен клуб 3.6.9.“ Хасковлии спечелиха с категоричното 122:62 точки. След тази победа отборът, воден от Янко Желев, се изкачи на втората позиция в таблицата.


"Саяна Хасково" и "Черноморец" не се победиха
„Саяна Хасково“ изпусна „Черноморец“. Домакините показаха добра игра, но спечелиха само точка срещу третия в класирането. Двубоят завърши при резултат 2:2.


Коментари

Гледайте също