Новини 1 November 2022

  • 1 November 2022
  • 3.4k Преглеждания

Транспортните министри на България и Турсия обсъдиха облекчаване на трафика на границата
Подобряване на преминаването през българо-турската граница с автомобилен и жп транспорт, и намаляване на задръстванията. Тези две теми обсъдиха транспортните министри на България и Турция - Христо Алексиев и Адил Караисмаилоглу. Срещата се проведе на граничен пункт "Капъкуле". На нея бе коментирана и възможността за изграждане на нов железопътен граничен преход между двете държави.



На границата с Турция Христо Алексиев коментира цените на горивата в България
На границата с Турция вицепремиерът Христо Алексиев коментира и въпроса с цените на горивата. Той съобщи, че има изготвен законопроект за облагане на свръхпечалбата на производителите и търговците на горива в България. Ако той бъде гласуван, в държавната хазна догодина се очакват приходи в размер на един милиард лева.



Пожар във вилна зона "Куба"
Две постройки изгоряха при пожар във вилна зона „Куба“ в Хасково. На място бяха изпратени три екипа на противопожарната служба, които се опитваха да спрат разпространението на огъня. По първоначална информация няма пострадали хора.


Пожар пламна зад блок 42-и в кв.„Орфей“ в Хасково
Пожар имаше и зад 42-и блок в кв.„Орфей“. Там горяха тонове отпадъци и текстил, изхвърлени от живущите в района. Нерегламентираното сметище многократно е било почиствано от общината.


28-годишен мъж бе открит мъртъв пред жилищен блок в Кърджали
28-годишен мъж бе открит мъртъв пред жилищен блок в Кърджали. На мястото е извършен оглед от полицията. Образувано е досъдебно производство.


44-годишен мъж пострада след падане от скеле на строителен обект в с. Татарево
44-годишен турски гражданин е паднал от скеле при ремонт на сграда в село Татарево. Това съобщават от ОД МВР-Хасково. Днес на мястото на инцидента бяха служители на Инспекция по труда, които извършваха проверка.


Историкът Милен Вълчев предупредил, че има проблем с паметника на Незнайния воин в Хасково
Историк от Регионалния исторически музей в Хасково е предупредил, че има проблем с паметника на Незнайния воин. Преди повече от година Милен Вълчев изпратил и снимки на общински служител. От местната администрация съобщиха, че са предприели мерки и е била извършена консултация със специалист. Според експерта нямало нещо притеснително във вида на пехотинеца.


Проверяват хасковските шофьори за изправни автомобили през зимния сезон
Първият етап на акция „Зима“ започна днес. От 1 до 10 ноември пътните полицаи ще следят подготвени ли са автомобилите за предстоящите зимни условия. Готови ли са хасковските шофьори за студените месеци, провери екипът ни.


Над 500 души в община Кърджали са получили социална, медицинска и психологическа помощ
Над 500 души в община Кърджали са получили социална, медицинска и психологическа помощ. Инициативата е осъществена по проект за „Патронажна грижа“.


Летище Пловдив покани Община Смолян да участва с членски внос във фонда им за развитие
Авиoкомпании може да рекламират Община Смолян. Това ще стане, ако местната
администрация се включи във фонда за развитие на летище Пловдив. Има
условие общината да плати по лев на жител.


Смолянчани за Казанджиев: Отдавна трябваше да стане Почетен гражданин на Смолян
Писателят и журналист Светозар Казанджиев бе удостоен с най-високото звание Почетен гражданин на Смолян. Отличието му бе връчено по повод Деня на народните будители. Казанджиев е автор на 15 книги и два филма. Той е носител на множество национални награди, сред които и от Съюза на българските писатели.




Четирима състезатели на карате клуб „Мълния“ ще участват на Европейското първенство в София. В отделните категории и възрастови групи ще се включат Даниел Славов, Радина Райчева, Елица Иванова и Мария Делчева. Карате шампионатът е на 4-ти и 5-ти ноември в зала „Арена Армеец“.



Три медала за борците от Хасковска област на Балканиадата Букурещ
Мурад Иляз спечели шампионска титла на Балканското първенство по борба за кадети и юноши в Букурещ. Състезателят на „Буря“- Караманци триумфира в категория до 55 килограма в свободния стил.


Коментари

Гледайте също