Новини 2 November 2022

  • 2 November 2022
  • 3.4k Преглеждания

Два леки автомобила катастрофираха в центъра на Хасково
Обърнат знак за предимство предизвика катастрофа в Хасково. Инцидентът между двете коли стана днес в центъра на града.



Социалната служба приема заявления за допълнителна отоплителна помощ
Социалната служба в Хасково започна приема на заявления за допълнителна финансова помощ за отопление. Тя е в размер на 400 лв. Право на подпомагане имат хора, които до момента не са кандидатствали за целевата субсидия. От тях могат да се възползват и тези, които не са били одобрени заради по-висок доход или имат непълна регистрация в Бюрото по труда.



81-годишен мъж е причинил пожара във вилна зона "Куба"
Възрастен мъж е причинил пожара, който избухна вчера във вилна зона „Куба“. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Припомняме, че при пожара изгоряха две постройки.


Ричард Алибегов се срещна с ресторантьорския бранш в Кърджали
Ресторантьорският бранш е изгубил над половината от квалифицираните си кадри заради КОВИД пандемията. Една четвърт от заведения в страната пък са фалирали. Това стана ясно на среща с председателя на браншовата асоциация Ричард Алибегов с ресторантьори в Кърджали.


Няма украински бежанци, настанени в хотели в област Хасково
Към момента няма украински бежанци, които да са настанени в хотели или къщи за гости в хасковско. Затова не се налага преместване на чужденци в държавни бази извън региона. Това съобщиха за еТВ от пресцентъра на областната администрация.


Фармацевти: „Аптечната карта в Смолян е нереалистична, няма как да се открият денонощни аптеки“
Комисия изготви първата аптечна карта за Област Смолян. В нея са
заложени 56 аптеки, три от които денонощни. Документът се изготвя по
искане на здравното министрество.


След шоковото поскъпване през пролетта, строителните материали започнаха да задържат цените си
Започна успокояване на цените на строителните материали, твърдят
търговци в Смолян. През пролетта поскъпването бе шоково и стигна до 50%.
Кореспондентите ни провериха дали високите цени отказват хората от
ремонтни дейности.


Започва дълго чакания ремонт на парк Марица в Димитровград
Започва ремонт на парк Марица в Димитровград. Осигурените средства са в размер на над 3 милиона лева. Срокът за приключване на строителните дейности е 30 месеца.



Възпитаници на компютърна школа "Вале" с награди от Национален конкурс
Престижни награди са получили възпитаници на компютърна школа „Вале“ от Националния конкурс „Космосът- настояще и бъдеще на човечеството“ в София. Отличията са били връчени от първия български космонавт Георги Иванов.



Двете най-големи училища в Кърджали отбелязаха Деня на народните будители с факелно шествие
Двете най-големи училища в Кърджали – “Петко Рачов Славейков“ и „Отец Паисий“ отбелязаха Деня на народните будители с факелно шествие по улиците на града. То се проведе на 1 ноември вечерта.



Състезателките на "Юнак" с успехи на турнира "Седемте тепета"
Кристин Кръстева с пореден успех. В своята възрастова група състезателката на „Юнак“ спечели титлите на отделните уреди и в многобоя на традиционния турнир по спортна гимнастика „Седемте тепета“. Съотборничките й стигнаха до още куп призови класирания.


ДК към БФС наказа Спас Мишулев и Васил Колев заради натрупани жълти картони. Треньорът на "Саяна Хасково" ще плаща 100 лева
„Саяна Хасково“ загуби двама титуляри за дербито с „Гигант“ (Съединение). Заради натрупани жълти картони, срещата от 16-ти кръг ще пропуснат Спас Милушев и Васил Колев.



Рекордните 27 градуса бяха измерени днес в Хасково. От метеорологичната обсерватория съобщиха, че е подобрен рекорд от 2 ноември 1989 г., когато термометрите са отчели 23 градуса. Времето ще остане необичайно топло за сезона и през следващите дни с дневни температури между 23 и 25 градуса. Захлаждане с валежи се очакват от неделя.


Коментари

Гледайте също