Новини 3 November 2022

  • 3 November 2022
  • 3.5k Преглеждания

Откраднаха 90 000 лв. от обменно бюро в Хасково
Обраха обменно бюро на булевард „Съединение“ в Хасково. Грабежът е станал тази нощ. Откраднатата сума е в размер на 90 000 лева. Неизвестните извършители са проникнали в обекта през мазето и са разбили касата, където са се съхранявали парите.



От БСП- Хасково сезират прокуратурата заради поскъпването на водата
От БСП – Хасково подадоха сигнал до Окръжната прокуратура срещу решението на КЕВР за поскъпването на водата от 1 ноември в област Хасково. Предстои протестът да бъде внесен във Върховна административна прокуратура и в Софийска градска прокуратура.


Кметът на Хасково Станислав Дечев: Категорично съм против увеличението на водата, БСП са популисти
"Категорично съм против увеличението на водата, но това е решение на КЕВР", заяви кметът на Хасково Станислав Дечев в отговор на обвиненията на местната структура на БСП. Според градоначалника твърдението на партията е цинично и популистко.



Използват хеликоптер за гасенето на пожара край в. Вейката
Пожарът на границата с Гърция, който продължава десет дни, се разрасна и премина на българска територия. До момента огънят е обхванал около 1000 декара гора.


Откриха двете 9-годишни момчета, изчезнали вчера вечерта в района на Кирково
Една история с щастлива развръзка. Две 9-годишни деца от кирковското село Дюлица, изчезнали вчера вечерта, бяха открити. В издирването им взеха участие полицаи и местни жители.



От ВиК- Смолян заплашиха със санкции фирмите-изпълнители по водния цикъл, от общината също им се заканиха
Напрежение и размяна на остри реплики белязаха срещата на институциите и строителните фирми, свързани с водния цикъл на Смолян.
Стигна се до заплахи и заявки за санкции.


От днес „асфалтирали Каптажа“, на улиците обаче няма нито работници, нито машини
Уверението на консорциумът-строител по водния цикъл, че от днес започва асфалтиране на разкопани улици провокира екипа ни в Смолян да провери как вървят ремонтните дейности на терен. Какво обаче откриха колегите, вижте в следващия репортаж.



Безплатни прегледи с модерен ЯМР в болницата в Свиленград
Безплатни прегледи със супермодерен ядрено-магнитен резонанс провеждат в Многопрофилната болница в Свиленград. Те ще продължат до края на месеца. Техниката е закупена със средства на лечебното заведение, а персоналът на отделението по образна диагностика е обучен за работа с нея.


Имунизират срещу Ковид-19 с нова ваксина в Хасково
Новата ваксина "Валнева" срещу Ковид-19 вече е налична в Регионалната здравна инспекция. С нея могат да се имунизират 10 души след предварително записване по телефона. От инспекцията добавиха, че броя на желаещите да се ваксинират срещу болестта намалява.


Учител от Свиленград е носител на наградата "Будител на годината"
Учителят по история от Свиленград Димитър Гилев спечели приза „Будител на годината“. Отличието му бе връчено след гласуване на публиката в националната обществена кампания на БНР. Младият преподавател е популярен с интересните си методи на обучение. Той е и създател на интернет платформата „Древна България“.


Засадиха иглолистни дръвчета за празника на Инспекцията по труда
Служители от Инспекцията по труда в Хасково засадиха дръвчета в кв. „Бадема“. Екоинициативата се организира по повод професионалния им празник.


Хасковски борци ще участват на турнир в Пловдив
С отбор от 12 състезатели хасковският клуб по борба „Ангел войвода“ ще участва на турнира „Пашов билдинг строй“. Домакин на надпреварата е спортен клуб „Атлетик“.




Ивелина Илиева ще участва на турнира по джудо от Големия шлем в Баку, който стартира утре. Хасковлийката ще се сбори при жените в категория до 57 килограма. В Азербайджан България ще бъде представена от трима национали. Освен Илиева на татамито ще излязат Янислав Герчев и Габриела Димитрова.


Двама играчи на "Хеброс" аут от футбола за една година
Тежко наказание за двама футболисти на аматьорския „Хеброс“ (Харманли). Те са със спрени права за една година, заради удар по съдия в мача срещу „Хасково 1922“.



Коментари

Гледайте също