Новини 4 November 2022

  • 4 November 2022
  • 3.4k Преглеждания

Нов пробив на пожара по българо-гръцката граница, фронтът на огъня вече е 15км.
Пожарът по българо-гръцката граница все повече се разраства. Фронтът на огъня достигна 15 км и се разширява в посока „Маказа“.



Условна присъда за 25-годишен мъж, осъден за изнасилване
На 2 години условно с 4 години изпитателен срок бе осъден 25-годишен мъж за изнасилване. Присъдата е на Районен съд - Хасково Престъплението бе извършено в село Войводово преди близо година.


Шефът на ВиК-Смолян: „Съмнявам се, че строителите умишлено бавят ремонтите по водния цикъл, заради индексации"
Тема с продължение. В Смолян от ВиК ще санкционират фирмите, които забавят ремонтите по водния цикъл в града. Инж.Румяна Янчевска смята, че строителите умишлено бавят процеса, за да могат да получат индексации по договорите.


Сезираха прокуратурата за обезглавения паметник на Незнайния воин в Хасково
Преписката за обезглавения паметник на Незнайния воин в Хасково стигна до Районната прокуратура. Това съобщават от пресцентъра на ОД МВР. Полицаите вече са установили малолетното дете, което е счупило главата на пехотинеца.


Служител на Синя зона ще таксува дневния престой на новия буферен паркинг
350 места ще има на новия буферен паркинг в Кърджали. Заради големия му капацитет, от общинската фирма ще назначат служител, който да събира таксите.


Украинските бежанци имат право на ваучери за стоки от първа необходимост
Всички украински граждани със статут на бежанци имат право на ваучери в размер на 100 лв. За да кандидатстват хората трябва да попълнят специални анкетни карти. Средствата са от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.


В Смолянско все повече деца страдат от късогледтво и слагат очила с диоптър
В Смолян броят на децата, които страдат от късогледство, все повече се увеличава. Една от причините е онлайн обучението по време на ковид-пандемията. Какви рискове крие тази диагноза при децата, разказват кореспондентите ни от Смолян.


Ученици от Хасково научиха какво е да си доброволец
Какво е да бъдеш доброволец, научиха хасковски гимназисти. Те бяха част от обучението „Доброволци с кауза“, финансирано от Българския фонд на жените.



3 претендентки от област Хасково ще се борят за короната на "Мис България 2022"
Три момичета ще представят Хасковска област на националния конкурс за красота Мис България 2022. Това са Боряна Гунчева, Алейна Ембие и Елван Хамди. Те вече са започнали подготовката си за участие в модния форум, който ще се състои на 10-и ноември.


Подредиха в изложба рисунки със стихове
Над 100 деца и младежи от страната взеха участие в четвъртото издание на конкурса „Поезия в цвят“. Творбите са подредени в хасковската библиотека „Христо Смирненски“.


Над 300 състезатели ще стартират в надпреварата по спортно ориентиране "Приз Хасково"
Рекорден брой състезатели са заявили участие за тазгодишното издание на „Приз Хасково“. Надпреварата по спортно ориентиране ще се проведе в рамките на два дни.


"Саяна Хасково" с тежко гостуване в Съединение
Без Спас Милушев и Васил Колев „Саяна Хасково“ ще гостува на лидера в Трета Югоизточна лига „Гигант“ (Съединение). За мача в игра се завръщат други основни футболисти, които по различни причини пропуснаха двубоя с „Черноморец“.


Кадрови проблеми за БК "Хасково" преди мача с "Локомотив" (Пловдив)
Без Вангел Илиев и Кристиян Желев баскетболният „Хасково“ ще излезе срещу „Локомотив“ (Пловдив)“. Илиев все още не е възстановен от контузия, а Желев е ангажиран с юношеския състав на „Академик“ (Пловдив).


Коментари

Гледайте също