Новини 7 November 2022

  • 7 November 2022
  • 3.2k Преглеждания

Главен комисар Николов от Кирково: Отново се включва хеликоптер в гасенето на пожара, 300 души са на терен
Пожарът на българо-гръцката граница продължава да се разраства. Най-сериозна е ситуацията под връх Вейката. Днес в борбата с огъня отново се включи хеликоптер.




Авария в подстанция остави за десет минути днес без ток Димитровград и по-малките населени места в общината. От местната администрация съобщиха, че са били прекъснати главните 6 киловолтови линии към града и въздушните 20 киловолтови линии към населените места. Повредата е била отстранена от Електроенергийния системен оператор в Хасково.


Кола помете мотоциклетист в Смолян
Лек автомобил и мотор се сблъскаха в Смолян. Катастрофата стана в ранния следобед. При пътния инцидент е пострадал мотористът.



Пиян шофьор падна с колата в коритото на реката на бул.„Илинден“ в Хасково.
Лек автомобил катастрофира в канала на булевард „Илинден“ в Хасково. Колата е била шофирана от 42-годишен хасковлия, който е бил с 3.28 промила алкохол в кръвта. Няма пострадали хора. По случая е образувано досъдебно производство.


Ало измамници пробват с нова схема, жена от Свиленград я предотврати
Жена от Свиленград е успяла да предотврати ало измама за близо 16 000 лв. Друга жена от Любимец е била заблудена чрез подобна схема и телефонните мошеници са й измъкнали 6000 лв.


Наложиха парична гаранция на пиян турски шофьор, опитал да подкупи полицай
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин, управлявал товарен автомобил след употреба на алкохол и предложил подкуп на пътен полицай. На мъжът му е наложена мярка парична гаранция и забрана за излизане от страната без разрешение на прокуратурата.


Какво ни завеща бай Манчо-пазителят на водата
Вчера Родопите загубиха пазителя на водата в планината. Така местното население наричаше приживе бай Манчо. През целия си живот Замфир Манчев е открил стотици извори и е построил над 300 чешми в полза на хората. През 2014 година бе удостоен с наградата „Достоен българин“.


Нарисуваха братята Кирил и Методий на фасадата на хасковско училище
Рисунка на светите братя Кирил и Методий грейна на оградата на едноименното хасковско училище. Идеята, патроните на учебното заведение да бъдат изобразени на фасадата, е на родители. Те са финансирали и самата инициатива.


Елхата пред Бизнес центъра в Хасково светна в коледна премяна
Започна поставянето на коледната украса в Хасково. Поетапно до началото на декември ще бъдат монтирани всички светещи съоръжения и играчки. От общината съобщиха, че предстои да бъде закупена и нова празнична украса.


Прожектират унгарски филми в Младежкия център в Хасково
Два унгарски филма ще бъдат прожектирани в Младежкия център в Хасково. Те ще бъдат излъчени на 8-и и 9-ти ноември от 18 часа. Входът е свободен.


1359 детски творби и над 100 награди на Националния празник на детското изкуство в Кърджали
За 15-та поредна година Кърджали бе домакин на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите“. Част от него бе и националният конкурс за фотография „Фотоприказки“.


"Родопа" загуби домакинския си мач срещу "Розова долина"
„Саяна Хасково“ спечели гостуването си на „Гигант“ (Съединение) с 0:1 и го свали от върха в Трета Югоизточна лига. Единственото попадение в мача отбеляза Христо Христов. В Димитровград едноименният тим загуби със същия резултат от „Несебър“. 0:1 завърши и двубоя между „Родопа“ и "Розова долина".




Мъжкият баскетболен отбор на Хасково записа пореден успех в „А“ група. Тимът спечели срещу „Локомотив“ (Пловдив) с резултат 113:85 точки. В следващия кръг „Хасково“ играе срещу „Академик“.


Юношите на "Асти '91" с отличен старт на сезона
Юношите на „Асти «91“ стартираха сезона при 14-годишните с две победи. Хасковлии спечелиха мачовете си срещу „Албатрос“ и „Берое“.


Коментари

Гледайте също