Новини 8 November 2022

  • 8 November 2022
  • 3.5k Преглеждания

Убиха граничен полицай по време на наряд
Служител на "Гранична полиция" беше убит до границата с Турция край Елхово. Инцидентът стана вчера вечерта, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели граничният полицай е починал на място, а служителят от МО е успял да се оттегли и не е пострадал. Извършителите са избягали. За проблемите на браздата разказваме сега.



Наградиха 53-ма полицаи от ОД на МВР в Хасково
Заради трагедията с убития полицейски служител на границата ни с Турция бяха отменени честванията за празника на работещите в системата на МВР. Междувременно 53-ма полицаи от област Хасково бяха наградени за принос към професията от директора на областната дирекция Атанас Ненков


Изграждат две нови трасета за хладилни камиони на "Капитан Андреево"
Започна строителството на две нови входящи трасета на Граничен пункт "Капитан Андреево". Те ще са специализирани за камиони, които превозват стоки, подлежащи на контрол от БАБХ. Дейностите са финансирани от Агенция „Митници“ и са за малко над 5 млн. и 700 хил.лв.


Институциите проверяват водата в село Николово
След репортаж на еТВ областният управител Минко Ангелов събра всички институции в Николово и разпореди да бъде направена съвместна проверка на водоизточника в селото. Преди седмици хората в населеното място сигнализираха за замърсяване на водата им с говежда тор.


Лек автомобил падна в реката край село Клокотница
Лек автомобил излезе от пътя и падна в реката между Хасково и село Клокотница. Шофьорът се е разминал с леки охлузвания. Няма други пострадали при инцидента.


Два хеликоптера и над 300 души се борят за потушаването на пожара по българо-гръцката граница
Над 300 души се борят за потушаването на пожара по българо-гръцката граница. Днес в борбата с огъня се включи и втори хеликоптер.


Прокуратурата иска ефективна присъда от 3 години затвор за обвинения в изнасилване Октай Хасан
Районна прокуратура-Хасково внесе протест срещу условната присъда на Октай Хасан, който преди година изнасили момиче в село Войводово. От държавното обвинение настояват за 3 години затвор, като наказанието да бъде изтърпяно ефективно.


Асфалтираха основната улица в село Габрица, но наполовина
Улица в смолянското село Габрица е асфалтирана само наполовина. Така ремонтът, чакан от години, разочарова местните. От община Смолян отговориха, че средствата са стигнали само за тези дейности, защото на обновяване подлежат улици и в други села.



ЦСМП Кърджали с нов кувьоз за транспортиране на новородени
Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали се сдоби с нов кувьоз за транспортиране на новородени. Той бе показан по време на двудневен форум за обучение на спешни медици.


Архангеловден е!
Храмов празник чества днес църквата „Свети Архангели Михаил и Гавриил“ в Хасково. По този повод бе отслужена тържествена литургия.


Църквата "Свети Архангел Михаил" в с. Чокманово отбеляза храмов празник
Десетки вярващи изпълниха и църквата "Свети Архангел Михаил" в село Чокманово. Светата литургия беше отслужена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия епископ Висарион.



8 медала спечелиха каратеките на „Торнадо“ при участието си на Купа България. Титла при кадетите на кумите завоюва Алтай Али. Ангел Ангов и Денис Джуменов са съответно втори и трети на ката.
Останалите медали за хасковския клуб в отделните възрасти и дисциплини спечелиха Димитър Генев, Богдан Бонев и Петър Георгиев. Хасковлии имат бронзов медал и в отборната надпревара.


Хасковските борци с успехи в Пловдив
Три бронзови медала. Това е равносметката за хасковския клуб по борба „Ангел войвода“ от участието на турнира „Пашов билдинг строй“. Състезанието се проведе в Пловдив.


Шест мача се изиграха днес на стадион "Младост"
Започна общинският етап на ученическите игри в Хасково. Програмата стартира с надпревара по футбол.



Коментари

Гледайте също