Новини 10 November 2022

  • 10 November 2022
  • 3.3k Преглеждания

Започна мащабен ремонт на парк "Марица" в Димитровград
Започна ремонтът на парк „Марица“ в Димитровград. Старт на строителните дейности дадоха кметът на общината Иво Димов и ръководителят на проекта Християна Димова. Стойността на благоустрояването и реконструкцията на най-големия парк в област Хасково е 3 130 000 лв. Проектът се съфинансира от ОП „Региони в растеж”, държавна субсидия и средства от бюджета на община Димитровград.



Откриха 5 400 литра алкохол в склад в Харманли
Над 5 000 литра нелегален алкохол откриха полицаи в Харманли. За акцията съобщават от пресцентъра на МВР. По случая е задържан 55-годишен мъж.


Кола се заби във витрината на магазин в Смолян
Лек автомобил с кърджалийска регистрация се заби във витрината на магазин в Смолян. Инцидентът стана в късния следобед днес. Катастрофата се размина само с материални щети.


Недекларирана валута за над 1 000 000 лева откриха на "Капитан Андреево"
Недекларирана валута за над 1 000 000 лева откриха митническите служители на граничен пункт "Капитан Андреево". Тя е намерена в товарен автомобил с турска регистрация. По случая е образувано бързо производство.



Започна асфалтирането на улица "Казашка" в Смолян
Започна ремонта на ул. „Казашка“ в смолянския квартал „Устово“. Отсечката бе разкопана преди близо 2 години заради водния цикъл. Хората посрещнаха работниците и техниката с баница.


Община Кърджали готви изграждане на голям приют за бездомни животни
Община Кърджали готви изграждането на голям приют за бездомни животни. В проекта ще участват всички общини в областта.


Област Кърджали е на дъното по грамотност на населението, над 580 деца са извън образователния процес
Населението на Област Кърджали е на едно от последните места в страната по грамотност. Това сочат данните на Националния статистически институт. Информацията е след националното преброяване от 2021 година.


Празнуват златни сватби в Димитровград
„Златна сватба” за двойки, които празнуват своя 50-годишен семеен живот, организира Община Димитровград. Събитието ще се проведе на 21 ноември, когато е Деня на християнското семейство.


Художникът Стефан Георгиев представя изложбата "Срещу течението"
Изложба – живопис „Срещу течението“ бе представена днес в галерия „Форум“. Автор на произведенията е художника Стефан Георгиев. В изложбата са включени 24 картини.


Добри Делев: Времето за подготовка за състезанието беше малко. Приоритет ми е семейството
Добри Делев се завърна на родна земя. Най-успелият български професионален бодибилдър се прибра в Димитровград, след като участва на състезанието „Europе Pro“. Надпреварата се проведе на 6 ноември в испанския град Аликанте.


"Родопа" записа втора поредна загуба в първенството
„Родопа“ загуби гостуването си на „Левски“. Домакините от Карлово спечелиха с 1:0.



Коментари

Гледайте също