Новини 11 November 2022

  • 11 November 2022
  • 4.1k Преглеждания

МВР проверява Минко Ангелов след сигнал
Министерството на вътрешните работи извършва проверка на областния управител на Хасково Минко Ангелов. Тя е във връзка със сигнал от "Българска Легия Антимафия", публикуван в сайта lupa.bg . Според тяхно разследване губернаторът е разпънал „чадър“ над канал за контрабандни парфюми. Минко Ангелов заяви, че това е клеветническа кампания спрямо него и ще търси правата си в съда.



69-годишен мъж наръга съседа си, a по-късно се обеси.
69-годишен мъж наръга съседа си, a по-късно се обеси. Кървавата драма се разигра в хасковското село Орлово. Не е ясно какво е предизвикало Бейсим Джафет да нахлуе в дома на семейство Мехмед, да наръга Мухарем и да удари съпругата му.



Двама водачи пострадаха при катастрофа край Хасково
Двама души пострадаха при катастрофа на пътя между Хасково и Кърджали. Инцидентът стана тази сутрин. По първоначална информация до сблъсъка се е стигнало заради забранен обратен завой.



Ремонтират бул. "Освобождение" в Хасково
Започна ремонт на булевард „Освобождение“ в Хасково. Заради строителните дейности пътят е затворен за движение. Превозните средства използват локалните платна.


Завишени случаи на стомашно-чревни инфекции, заради замърсена питейна вода в Кърджали
Регистрират ръст на стомашно-чревните инфекции в Кърджали. Повечето са на хора от селата Дъждино и Воловарци, в чиято питейна вода здравните власти са установили наличие на ешерихия коли.


Глобиха общините Хасково и Харманли за замърсени води
Глобиха общините Хасково и Харманли за замърсени води. През месец октомври Регионалната инспекция по околната среда и водите е съставила 11 акта. Екоинспекторите са извършили 115 проверки и са издали 40 предписания за отстраняване на нарушения.


Европейски експерти подпомагат Община Смолян при проучването на голямото свлачище около Смолянските езера
Голямо инженерно-геоложко и хидрогеоложко проучване започва в района на свлачището около Смолянските езера. В тази дейност местната администрация ще бъде подпомогната от европейски експерти. Общината е една от 32-те в Европа, одобрени за получаване на съдействие при въвеждане на добри практики за борба с климатичните промени.



Най-после в Смолян започна монтажът на новите отоплителни уреди по проекта на общината
От тази седмица в Смолян започна монтажът на новите отоплителни уреди по проекта на общината за подобряване качеството на атмосферния въздух. Засега се поставят печки на пелети. Предстои да започне и доставката на климатици.


Преглеждат за рак на простатата в хасковската болница
Безплатни профилактични прегледи за мъже ще се проведат от 14 до 18 ноември в болницата в Хасково. Инициативата е по повод Световния месец за борба с рака на простатата, който отбелязваме винаги през ноември.


Съвместен концерт на Камерния оркестър и хор "Родна песен" ще бъде представен в театъра
Камерният оркестър Хасково и смесен хор „Родна песен“ ще проведат съвместен концерт. Той ще се състои на 14 ноември от 19 часа в театър „Иван Димов“. На сцената ще звучат произведения на Моцарт, Менделсон Корели и други известни композитори.


Отново Коледен базар в Кърджали, този път с благотворителна цел
В Кърджали отново ще има Коледен базар. В него ще участват производители на различни продукти. Тази година базарът ще бъде с благотворителна цел в помощ на лечението на 13-годишната Габриела, която е с онкологично заболяване.


Почитаме Свети Мина
На 11 ноември православната църква почита паметта на свети великомъченик Мина - покровител на семейството. Храмов празник днес чества едноименния параклис в местността Дурхана край Димитровград.


Областно футболно дерби през уикенда
Заради контузия Бейсим Бейсим е под въпрос за срещата между „Саяна Хасково“ и „Димитровград“. Областното дерби е тази неделя. За „Димитровград“ мача пропуска наказания Дамян Чаушев.


Трите финала от ученическите игри по футбол се играха на ст. "Младост"
Гимназията по дървообработване и строителство в Хасково с дубъл на ученическите игри по футбол. Възпитаниците на учителя Стайко Стоев спечелиха финалните битки в две от трите възрастови групи. Шампиони на общинския етап от игрите днес станаха и футболистите на училище „Свети Климент Охридски“.


Коментари

Гледайте също