Новини 15 November 2022

  • 15 November 2022
  • 3.3k Преглеждания

От днес пътните полицаи глобяват заради износени гуми
От днес леките автомобили трябва да се движат задължително с гуми, чиито грайфер е най-малко 4 мм. В противен случай следва глоба. Това предупреждават от КАТ-Хасково. Акция "Зима" продължава като в момента акцентът е върху пешеходците.



МБАЛ – Хасково купува модерни ехографи за 230 000 лв.
Обществена поръчка за доставката на два модерни ехографски апарата обявиха от МБАЛ – Хасково. Прогнозната им стойност е 230 000 лева без ДДС. Офертите ще бъдат отворени на 15 декември.


Предстои обновяване на водната кула в Димитровград
Обявиха конкурс за обновяване на един от символите на Димитровград. Това е старата водна кула. Съревнованието е за студенти и млади архитекти. Проектните предложения ще се приемат до 17 февруари 2023 г.


Подменят повредените плоскости в новата спортна зала в Смолян
Новата спортна зала към Природо-математическата гимназия в Смолян вече се нуждае от ремонт, макар и козметичен. От общината предвиждат това да се случи до края на годината. Местната власт настоява ремонта да е за сметка на строителя.


Възрастна жена нощува на поляна под открито небе край село Гняздово
Възрастна жена живее на поляна под открито небе в кърджалийското село Гняздово. Студените нощи в последните седмици правят битието й още по-трудно. Историята й разказват кореспондентите ни в Кърджали.


Птицегон предпазва от гълъби часовниковата кула в Хасково
Община Хасково плаши гълъбите със специално устройство. Първият птицегон бе монтиран на часовниковата кула в центъра на града. Идеята е да се спре постоянното замърсяване на Монумента „1000 години Хасково“.


Над 130 000 автомобила са преминали през „Маказа“ от май до септември
Над 130 000 автомобила са преминали ГКПП „Маказа“ в посока Гърция през това лято. В данните не са включени колите, прекосили границата при облекчен режим на проверка.



Основното училище в Смилян обогатява материалната си база чрез проекти на МОН
С 16 лаптопа и 5 таблета се обогати материалната база на Основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" в село Смилян. Те са предоставени по проект на Министерството на образованието . Проведени са и обучения на преподаватели, ученици и родители.


Започат Коледните пости
Oт днес започват Коледните пости. Те продължават 40 дни и ще приключат на Бъдни вечер. Това са последните многодневни пости за годината.


Кристин Кръстева добави още 5 медала към колекцията си
Гимнастичките на „Юнак“ с успехи на гръцка земя. Хасковлийки записаха призови класирания на турнира „Хоризонт Къп“. Поредна титла спечели Кристин Кръстева.


Юношите на ПМГ сразиха тима на ПГДС с 92:27 точки
Започнаха ученическите игри по баскетбол. В първия ден от надпреварата за финал при момчетата до 7- ми клас се класираха отборите на ПМГ и на ОУ „Свети Климент Охридски“.


Коментари

Гледайте също