Новини 16 November 2022

  • 16 November 2022
  • 3.3k Преглеждания

Гл. комисар Николай Николов получи Почетния знак на Свиленград
Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов бе удостоен с Почетния знак на община Свиленград. Отличието бе връчено на официална церемония днес.



Нападнаха кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман
Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман е бил нападнат днес по обяд. Нанесени са му множество удари с водопроводен ключ. Според Районната прокуратура в Кърджали, нападателят е 47-годишен мъж. Той е задържан от полицията. По първоначални данни атаката е заради търговски обект. От държавното обвинение наблюдават досъдебно производство за хулигански действия.


Масови полицейски акции в област Хасково
Полицаи разбиха нарколаборатория в Симеоновград. За производство на дрога е задържан 53-годишен мъж. Междувременно униформените са провели акции срещу държането и разпространението на акцизни стоки в Харманли, Димитровград и Свиленград.


Лек автомобил блъсна 63-годишна жена на пешеходна пътека в Хасково
Лек автомобил блъсна 63-годишна жена на пешеходна пътека в Хасково. Инцидентът стана на кръстовището между бул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Дунав“. Пострадалата е настанена в многопрофилната болница без опасност за живота.


В Димитровград са готови да приемат паметници от времето на социализма
Община Димитровград е готова да приеме паметници с отпаднала необходимост от времето на комунизма и социализма. Това съобщи кметът Иво Димов.Те ще бъдат поставени в парк „Марица“.


От утре отпадат всички противоепидемични мерки в България
От утре всички противоепидемични мерки в страната ни отпадат. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването. До момента ограниченията включваха носене на маски в болници, поликлиники и специализирани заведения. Премахва се и изискването лабораториите да вписват резултатите от тестовете за КОВИД в Националната система.


Бездомни кучета умъртвиха десетки пуйки и кокошки на стопанин от село Прилепци
Бездомни кучета умъртвиха десетки пуйки и кокошки на стопанин от кърджалийското село Прилепци. Според потърпевшия проблемът с безпризорните животни е сериозен, тъй като инцидентът не е прецедент.


Данъчните в Смолян отбелязват професионалния си празник с рекордни приходи
Данъчните служители в Смолян отбелязаха днес професионалния си празник - Деня на Свети Матей, който е първият събирач на задължения. От офиса на НАП отчетоха за поредна година рекордни приходи.



БЧК Кърджали набира доброволци, които да се включат в екипа за реакции при бедствия и аварии
Българският червен кръст в Кърджали набира доброволци, които да се включат в екипа за реакции при бедствия и аварии. Какви са изискванията и кое налага разширението на състава, вижте.


Лимитирано вино с символите на града представиха от ТИЦ-Хасково
Лимитирана серия вина са подготвили от Туристическия информационен център за гостите и гражданите на Хасково. Бутилките са украсени с изображенията на Монумента „Света Богородица“ и Александровската гробница. Те са подходящи като подарък за Коледа и Нова година.



В Смолян събират пари за витрина за пушката на Капитан Петко Войвода
Луксозен календар за 2023-та година издаде Регионалният исторически
музей в Смолян. Продажбата му цели да се осигурят средства за
специализирана витрина, в която да се изложи за постоянно пушката на
Капитан Петко Войвода.


Син победи баща си в баскетболен финал
Баскетболистите на ПМГ „Академик Боян Петканчин“ спечелиха титлата при юношите до 12 клас. В решителната среща от ученическите игри тимът се наложи над отбора на ФСГ „Атанас Буров“.



Коментари

Гледайте също