Новини 17 November 2022

  • 17 November 2022
  • 3.2k Преглеждания

Прокуратурата: Няма политически мотиви за нападението над кмета Шинаси Сюлейман
Според прокуратурата в Кърджали няма политически мотиви за нападението над кмета на Кирково Шинаси Сюлейман. Води се разследване за хулиганство, но все още не е повдигнато обвинение срещу нападателя. Той е настанен в специализирано медицинско заведение, докато излязат резултатите от съдебно-психиатричната му експертиза.



Контрабандни пистолети задържаха митническите служители на МП "Капитан Андреево"
35 контрабандни пистолета и четири празни пълнителя откриха при проверка на микробус на граничен пункт Капитан Андреево. Задържан е 47-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство.


Вдигнаха на крак димитровградските пожарникари заради прегорял кабел в Родилното отделение
Заради късо съединение в родилното отделение на димитровградската болница са били изпратени огнеборци. До пожар не се е стигнало.



Община Хасково иска да дофинансира три обекта
Заместник-кметът Динко Тенев внася докладна записка за актуализация на бюджета и корекция на капиталовите разходи. Тя ще бъде разгледана от общинските съветници на предстоящата сесия на 25 ноември. Предложението е с малко над 842 000 лв., отпуснати от държавата през лятото, да се дофинансира изграждането на три обекта в Хасково.


В Харманли стартираха подписка срещу бежанците
В Харманли стартираха подписка срещу бежанците. Инициативата е на жители на града заради зачестили проблеми с мигрантите. Припомняме, че в края на октомври хората излязоха на протест и настояха бежанския център да стане от затворен тип.


Нивото на язовир „Мъглене“ – все по-ниско, мерки не се предприемат
Проблемът с пресъхналия язовир „Мъглене“ край село Бенковски се задълбочава. Нивото на водата е все по-ниско. От „Напоителни системи“, които стопанисват съоръжението, са извършили оглед преди повече от 10 дни. Все още обаче предприятието не е започнало ремонтни дейности.



На 17-и ноември отбелязваме Световния ден на недоносените бебета
150 са преждевременно родените бебета от началото на годината досега в Неонатологичното отделение в хасковската болница. Днес отбелязваме Световния ден на недоносените бебета.


Заради ниско заплащане ФА "Родопа" не може да си намери млади танцьори
Финансова помощ от държавата ще поискат с декларация главните художествени ръководители на професионалните фолклорни ансамбли от страната. Те се събират утре в Пазарджик. Изпълнителите получават минимална работна заплата. А заради ниското заплащане няма нови попълнения.


Деца влязоха в ролята на военни на полигона край хасковското село Корен
Деца влязоха в ролята на военни на полигона край хасковското село „Корен“. В деня на отворените врати бяха демонстрирани техника и бойно снаряжение пред ученици. Инициативата е по повод празника на Сухопътните войски, който отбелязване на 19 ноември.


Политическият живот в Смолянско от последните 40 години през обектива на Сашо Сарандалиев
Самостоятелна изложба с емблематичното заглавие „60 кадъра от политическия живот в Смолянска област" открива тази вечер известният фотограф Сашо Сарандалиев. Изложбата е подредена в залата на КДК в Смолян.


Хасково е домакин на финалите на ДП по вдигане на тежести
12 щангисти ще представят хасковската школа на предстоящия финален кръг на Държавното първенство. Надпреварата стартира след по-малко от седмица. Домакин е хасковския клуб.


"Димитровград" приема "Черноморец" в среща от 18-ти кръг на Трета лига
Сериозни кадрови проблеми за “Димитровград” в домакинството срещу “Черноморец. Трима основни играчи страдат от контузии преди двубоя срещу бургазлии.



Безплатен превоз за феновете на "Арда" за мача с "Дунав"
„Ела и подкрепи отбора!“ Този призив отправиха към привържениците си от футболния „Арда“ преди двубоя с „Дунав“ – Русе. Срещата е от 1/16-финалите в турнира за купата на страната.



Коментари

Гледайте също