Новини 18 November 2022

  • 18 November 2022
  • 3.4k Преглеждания

Акция срещу детска порнография се провежда в Хасково
Разбиха педофилска мрежа, обменяла порнографски материали в интернет с деца. Мащабната акция се провежда на територията на областите София, Варна и Хасково. Операцията е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. В нея участват прокурори, следователи и служители на ГДБОП от цялата страна.



Оставиха в ареста мъжа, заловен с 35 пистолета на Капитан Андреево
Хасковският окръжен съд остави в ареста 47-годишния Марин Маринов, който бе заловен с 35 контрабандни пистолета и 4 пълнителя на граничен пункт Капитан Андреево. Оръжието бе намерено в микробус, управляван от мъжа, пътуващ за Германия.


Започват процедури по изграждането на два нови околовръстни пътя на Хасково
Община Хасково да сключи споразумение за сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на два нови околовръстни пътя на Хасково. Това иска в докладна записка кметът Станислав Дечев.


Възстановиха паметника на Незнайния воин в Хасково
Започна монтирането на главата на пехотинеца от паметника на Незнайния воин в центъра на Хасково. Възстановителните дейности се извършват от двама скулптури.


Благоустрояват околоблоково пространство в хасковския квартал “Куба“
Започна благоустрояване на пространството около блок 105 в хасковския квартал “Куба“. Ремонтните дейности са били наложителни, тъй като сградата пропада. Средствата за ремонта са от бюджета на общината.


Заради разкопана улица в смолянския квартал "Райково" не могат да стигнат до дома си
Жители на смолянския квартал "Райково" се оплакаха от опасни ями
по улицата, на която живеят. Пътят е разкопан от една година. Оттогава
досега хората не могат нормално да стигнат домовете си.


Намалените компенсации за електроенергия рефлектират осезаемо върху бизнеса
Високите цени на електроенергията за бизнеса и намалените компенсации от страна на държавата рефлектират сериозно върху сметките за ток още отсега. Сред засегнатите са и представителите на ресторантьорския бранш. Как се отразява ситуацията върху бизнеса им, вижте в репортажа.


Премахнаха табелата за Синя зона в комплекс „Младост“ в Кърджали
Премахнаха временно табелата за Синя зона в комплекс „Младост“ в Кърджали. Причината е несъгласието на хората за платено паркиране в тази част на града.


Над 1 200 танцьори участват в Националния конкурс "България танцува 2022"
Рекорден брой танцьори ще вземат участие в 16-тото издание на Националния конкурс „България танцува“ в Димитровград. Соловите изпълнения започнаха днес. Официалното откриване ще е утре от 13 часа в спортна зала „Младост“.


Ученици от Смолян се запознаха със старите занаяти тъкачество и грънчарство
Ученици от Смолян се запознаха със старите занаяти тъкачество и грънчарство в Регионалния исторически музей. Инициативата е съвместна на Центъра за подкрепа на личностното развитие и музея.




Четири баскетболни срещи ще се изиграят тази неделя в Хасково. Мачовете са от седми кръг на „А“ група. В последен двубой от програмата домакинът „Хасково“ играе срещу „Пловдив Мамбас“. Срещата е от 18:00 часа.


Требъл за баскетболистите на ПМГ на общинските ученически игри в Хасково
Баскетбол в зала „Дружба“ имаше и днес. Изиграха се два финала от ученическите игри. Кой триумфира при юношите до седми и до десети клас, вижте в репортажа.



11-годишният Дaмян Дaмянoв спечели титла на шахматния турнир „Mapицa-изтoĸ“. Младият свиленградчанин триумфира в група „А“ при 14-годишните. Той се класира на първо място, записвайки 6 победи и само 1 загуба.



"Саяна Хасково" излиза за победа срещу дубъла на "Берое"
„Саяна Хасково“ с леко гостуване през уикенда. Тимът, воден от Живко Желев, ще играе срещу 18-я в класирането „Берое“.


Хандбален маратон през уикенда в Хасково
Хандбален уикенд в Хасково. В събота и в неделя в зала „Вълчо Даскалов“ ще се изиграят мачове от първенствата за девойки, юноши и мъже.


Коментари

Гледайте също