Новини 21 November 2022

  • 21 November 2022
  • 3.7k Преглеждания

Пуснаха под гаранция хасковлия, гледал и разпространявал порнографски материали с деца
Хасковският районен съд пусна на свобода, под гаранция срещу 7 000 лева, Константин Вишински. 44-годишният хасковлия е обвинен в съхранение и разпространение на детска порнография. Той беше задържан на 18-и ноември при специализирана акция, ръководена от главния прокурор Иван Гешев.



Пуснаха под домашен арест, издирваният от Интерпол, турски полковник
Хасковският окръжен съд измени мярката за неотклонение на 63-годишния турски полковник Мустафа Гьокташ от "задържане под стража" в "домашен арест". Искането бе отправено преди седмица от задържания, заради влошеното му здравословно състояние.


Баща удари директорка на детска градина в Свиленград заради насилие срещу детето му
Повдигнаха обвинение на баща, който ударил директорка на детска градина в Свиленград. Жената е със счупена тазобедрена става. Тя е била оперирана в "Пирогов". Мъжът отрича да е посягал на директорката.


Млада шофьорка се блъсна в паркирана кола
Млада жена блъсна автомобила си в паркиран пикап в Хасково. Инцидентът стана днес следобед. Няма пострадали при катастрофата.


Росен Христов похвали енергетиците от ВЕЦ "Цанков камък" и призова политиците от "Да България" да им се извинят
Изненадваща инспекция на ВЕЦ "Цанков камък" направи министърът на енергетиката Росен Христов. Поводът бе
приключилия ремонт на централата. Министърът поздрави енергетиците за бързото отстраняване на голяма авария и призова политиците от "Да България" да им се извинят.



Платеното паркиране в Смолян стартира и в зоните вече има свободни паркоместа
От днес в Смолян стартира платеното паркиране. В града са обособени 5 зони. Плащането може да стане чрез паркомати или чрез SMS.


Социално подпомагане: Руска Белчева отказва социална помощ и услуги
Руска Белчева, която от няколко месеца живее под открито небе, е отказала предложената от дирекция „Социално подпомагане“ помощ. Жената няма дом и към момента се е настанила на поляна край кърджалийското село Гняздово. На този етап няма възможност да й бъде предоставен фургон или жилище в близост до селото.


Отвориха за посетители Паскалевата къща
В Деня на християнското семейство отвориха за посетители Паскалевата къща. Първи прага й прекрачиха кметът на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Мария Вълчева. Театралите от Младежкия център припомниха какви са били бита и традициите на хасковските семейства от Следосвобожденската епоха.



Десетки двойки празнуваха "Златна сватба" в Димитровград
37 двойки от Димитровград потвърдиха брачните си клетви в Деня на християнското семейство. Всички те празнуват "Златна сватба". Инициативата за празника е на общината. На всяко семейство кметът Иво Димов поднесе бутилка червено вино със златен етикет и автентично копие от акта за граждански брак, който се съхранява в архивите и който те са подписали собственоръчно преди 50 години.


Поставят коледната украса и къщичките на базара в Кърджали
В Кърджали вече се усеща празнична атмосфера. Пред сградата на общинската администрация и по булевард „България“ грейнаха коледни светлини. Започна поставянето и на дървените къщички за Коледния базар.


Духовият оркестър в Хасково подготвя концерт с хитове от българската естрадна музика
Духов оркестър – Хасково и детски хор „Орфей“ ще изнесат съвместен концерт. Събитието е утре от 18:00 часа в залата на Младежкия център. На сцената ще зазвучат някои от най-известните български естрадни песни. Входът е свободен.


Джудистите на Хасково станаха републикански шампиони на отборното първенство за момчета
Хасковските джудисти станаха републикански шампиони. Възпитаниците на местната школа спечелиха отборната титла на първенството за момчета.


"Родопа" добави още три точки към актива си
Победи за „Саяна Хасково“ и за „Родопа“ в предпоследния кръг от
есенния полусезон на Трета Югоизточна лига. „Червено-белите“ спечелиха гостуването си на „Берое“ с 1:3, а смолянчани се наложиха с 1:0 над „Загорец“.


Баскетболистите на Хасково с домакински успех над "Пловдив Мамбас"
Баскетболистите на Хасково записаха пета поредна победа в „А“ група. Воденият от Янко Желев тим се наложи с 92:81 точки над „Пловдив Мамбас“.


Мъжете на хандбалния "Асти '91" с категоричен успех над "Берое"
Хандбалистите на „Асти ‘91” не оставиха шансове на гостуващия „Берое“. В среща от втори кръг на мъжката „Б“ група хасковлии спечелиха с 36:25.



Коментари

Гледайте също