Новини 23 November 2022

  • 23 November 2022
  • 3.4k Преглеждания

Прокуратурата разследва случай на шофирала в нетрезво състояние полицайка
41-годишна полицайка от Кърджали е заловена да шофира пияна. По случая е образувано досъдебно производство, което е под надзора на  Районната прокуратура.




Треньорът по карате Димитър Тренков, който пострада тежко при катастрофа, е починал. Това съобщават негови близки. Припомняме - 73-годишният мъж управляваше бус, който бе ударен от ремарке на ТИР в Прохода на републиката. При инцидента пострадаха още 6 деца и 2-ма възрастни, които се връщаха от състезание. Тренков е сред основателите на каратето в Хасково.


Заловиха 30-годишен турски гражданин да превозва 20 мигранти
30-годишен турски гражданин е заловен да транспортира незаконно 20 мигранти. Те са били превозвани в багажното отделение на микробус. Работата по образуваното досъдебно производство продължава


СТЕМ център за 54 000 лева е изграден в ОУ „Димитър Матевски“ в град Меричлери, община Димитровград
Откриха модерен СТЕМ център в ОУ „Димитър Матевски“ в град Меричлери. Оборудването е на стойност 54 000 лева. Лентата на новия кабинет прерязаха кметът на община Димитровград Иво Димов и директорът на училището Станислава Колева.


Откриха нов център за експериментална работа по природни науки в хасковската езикова гимназия
Откриха нов център за експериментална работа по природни науки в Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково. В него ще се обучават учениците от 9-ти до 12-ти клас.


Реновират изцяло улица в Меричлери
За 360 000 лева реновират улица в Меричлери. Средствата са от бюджета на община Димитровград. Подменя се и подземната инфраструктура.



Нов асфалт на "Колю Фичето", но ... само на една трета от улицата
Едва 300 метра от смолянската улица „Колю Фичето“ са асфалтирани. Отсечката е разкопана вече близо 2 години заради водния цикъл в града. Живеещите там дори излизаха на протест заради липсата на пътна настилка и въпреки дейностите проблемите на хората продължават.



Свлачището на пътя при село Могилица още чака укрепване
Още няма избран изпълнител за проектиране и укрепване на участъка от пътя при село Могилица. Преди близо година на мястото имаше голямо свлачище. Обществената поръчка е обявена от Областното пътно управление, но реални дейности могат да започнат чак догодина.


Нов кът за отдих има в хасковския парк Кенана
Нов кът за отдих вече има край хасковския парк „Кенана“. На бившия полигон са поставени пикник маси, барбекюта и спортно съоръжение. Средствата за изграждането са отпуснати в рамките на Националната кампания „Обичам природата и аз участвам“.


29 деца от област Кърджали са изведени от семействата им с цел закрила
От началото на годината до края на месец октомври , Дирекция „Социално подпомагане“ в Кърджали е извела 29 деца от семействата им с цел закрила. Какви са причините и къде са настанени в момента децата, вижте в репортажа.


71 училища в област Кърджали ще получат компютърна техника за работа при кризи
Компютърна техника за работа в условия на кризи ще получат уязвими групи от 71-но училища в област Кърджали. Целта е при възникване на ситуации, при които се налага обучение от разстояние, училищата да бъдат максимално подготвени.


Хасковлия посрещна 2 нови антиотровни кучета
Хасковлия посрещна 2 нови кучета, които ще се борят с отрови, захвърлени в природата. Дубай и Пойзън пристигнаха в България по проект на „Българското дружество за защита на птиците“. До момента единственото антиотровно куче в страната бе Барс. Заедно с неговия водач Николай Терзиев често намират съмнителна захвърлена храна в парк "Кенана".


Започна ДП по вдигане на тежести в Хасково
Започна държавното първенство по вдигане на тежести в Хасково. Днес на подиума в зала „Дружба“ излязоха над 80 деца . Сред тях бе и хасковлията Станислав Димитров.



ДК към БФС наказа 8 играчи от Трета ЮИ лига
Двама футболисти на „Димитровград“ са наказани с по една среща. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи същото наказание и на играч на „Родопа“. Така те ще пропуснат последните срещи на отборите си от есенния полусезон.



Завършиха ученическите игри по бадминтон и по тенис на маса
Възпитаниците на математическата гимназия в Хасков продължават да печелят отличия на ученическите игри. След требъла си в надпреварата по баскетбол състезателите стигнаха до успехи в бадминтона и тениса на маса.


Коментари

Гледайте също