Новини 24 November 2022

  • 24 November 2022
  • 3.3k Преглеждания

Скандал в общинския съвет заради създаването на Младежки център в Димитровград
Поредно противоречие по оста Иво Димов – общински съветници от коалиция "Движение Заедно за промяна". Този път точка на раздора бе създаването на нов Младежки център.



Правят улица до новостроящия се Ритейл парк в Хасково
Община Хасково получи държавен имот. Теренът е в близост до новостроящата се търговска зона в града. На него ще бъде изградена улица, която да послужи като достъп до един от обектите.


Лека катастрофа на Превала заради неопесъчен път
Под нулата паднаха температурите през миналата нощ и по пътищата
във високопланинските проходи в Смолянско имаше мокри и заледени участъци. На прохода Превала стана лека катастрофа.



Изкопните дейности по бул.“Беломорски“ приключват до седмица
Продължава работата по прекарване на новата водопроводна мрежа по булевард „Беломорски“ в Кърджали. Дейностите трябва да приключат до края на месец ноември. Заради изкопите движението е изключително натоварено.


Осезаемо повишение на цените на недвижимите имоти в Кърджали
Повишение на цените на недвижимите имоти в Кърджали отбелязват брокери. Увеличението е с повече от 50%. Това е довело до застой на имотния пазар.


Близо 2400 деца са напуснали област Хасково и са заминали в чужбина
Близо 2400 деца са напуснали област Хасково и са заминали в чужбина. За други около 500 не е открита информация. Това става ясно от отчета на Районното управление на образованието във връзка с дейностите по връщане на деца в училище.


През декември ще се проведат скринингови прегледи със специалисти от „Майчин дом".
През декември в гинекологичния кабинет на Медицински център „Шанс” в Димитровград ще се проведат скринингови прегледи със специалисти. Консултациите ще се извършват след предварително записване, като пациентите могат да ползват направления.


Почитаме Света великомъченица Екатерина
Православната църква почита паметта на Света великомъченица Екатерина. Храмов празник днес чества едноименният параклис в Димитровград.



В село Беден събират дарения за строящия се там параклис
Призив за дарения отправиха кметството и църковното настоятелство при храм "Успение на Пресвета Богородица" в девинското село Беден. Храмът вече е изграден, но са необходими средства за икони и оформяне на пространството около него.



Приемат заявления за кампанията "За всяко дете по дръвче"
Започва вторият етап от кампанията “За всяко дете по дръвче“. До 15 декември ще се събират заявления от училища, детски градини, социални услуги и семейства. Те ще получат комплекти семена за засяване на широколистни дръвчета.


Народно читалище „Пейо Яворов“ отбелязва своя 40-годишен юбилей с редица прояви
Народно читалище „Пейо Яворов“ отбеляза своя 40-годишен юбилей. От ръководството бяха подредили изложба със снимки от всички участия и дейности, в които са се включили съставите през годините. Раздадени бяха и дипломи на активни дейци.


Мина Карагьозова представи книгата си "Веселата страна на живота"
"Веселата страна на живота”. Така е озаглавена новата книга на писателката Мина Карагьозова. Творбата бе представена в регионална библиотека “Христо Смирненски”.


Страсти в общинския съвет след предложение за финансиране на ФК "Бригада 2010"
Скандал в общинския съвет днес имаше и заради предложението за финансова помощ на футболен клуб „Бригада 2010“. Вижте.


Хасково без медал и във втория ден на ДП по вдигане на тежести
Хасковско участие и във втория ден от Държавното първенство по вдигане на тежести. Златимир Иванов се класира в десетката в тежка категория при момчетата до 13 години.


Коментари

Гледайте също