Новини 28 November 2022

  • 28 November 2022
  • 3.5k Преглеждания

В Смолянско падна малко сняг и шофьорите на тирове се принудиха да слагат вериги
Жълт код за валежи от сняг бе обявен за днес в Смолянска област. Пътищата бяха проходими при зимни условия. Задръстване, заради закъсали ТИР-ове, за кратко се образува между Проглед и Чепеларе.



Община Димитровград прекрати договора с доставчика на столове за театъра
Кметът на Димитровград Иво Димов ще прекрати договора с фирмата-изпълнител на поръчката за оборудване на театъра. Както вече съобщихме от местната администрация се оплакаха от ниското качество на новите столове. От общината очакват да се стигне до съд.


Спукан водопровод наводни гаражи, дворове и околовръстния път в Димитровград
Спукан захранващ водопровод наводни дворове, гаражи и околовръстния път на Димитровград. Аварията стана вчера, а заради проблема водоподаването по високите етажи бе нарушено.


„Продължаваме промяната“ инициира среща с регионалния министър за обходния път на Кърджали
От “Продължаваме промяната“ отново повдигат въпроса за един от най-наболелите проблеми на Кърджали - липсата на обходен път. Народният представител Никола Минчев заяви, че ще коментира темата с министъра на регионалното развитие и благоустройството.


Община Смолян дава под наем паркинга под "Студенец" в Пампорово
Общинският паркинг в района на курортно ядро "Студенец" в Пампорово ще бъде отдаден под наем за срок от три месеца. Това ще стане чрез търг с тайно наддаване, а началната цена за целия период е 15 хиляди лева.


Разбиха престъпна група за трафик на бежанци
Разбиха престъпна група за трафик на бежанци. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена в 4 общини, сред които и Димитровград.


3000 таблетки, съдържащи псевдоефедрин, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево
3000 лекарствени таблетки, съдържащи вещество за производство на метамфетамин, откриха в лек автомобил на граничен пункт Капитан Андреево. Задържан е турски гражданин.



Ремонтират два военни паметника в община Минерални бани
17 000 лв. получава Община Минерални бани за ремонт на два военни паметника. Целевите средства са отпуснати от държавата. Те са гласувани на заседание на Министерския съвет.



Кампания набира средства за лечение на 5-годишно дете от Хасково
5-годишния Дани от Хасково е с диагноза Сарком на Юинг. Той се нуждае спешно от лечение в Турция. Стартирала е благотворителна кампания в помощ на детето, тъй като семейството му няма необходимите средства.



Актьорът Янко Митев с бенефис в хасковския театър
Детският спектакъл„Пакостникът“ ще бъде бенефис за актьора Янко Митев. Той ще се играе на 2 декември от 18 часа в театър “Иван Димов“. За най-малките ще бъде представен и на 4 декември от 11 часа.


9 са отличените в Националния конкурс за ораторско майсторство "Мисия будител"
Отличиха лауреатите в Националния конкурс за ораторско майсторство за деца „Мисия будител“ 2022. Тържествената церемония се проведе в Регионалния исторически музей в Хасково. Наградите връчи поетесата Ели Видева.


Ангел Здравчев донесе успех на "Саяна Хасково" над "Левски" (Карлово)
„Саяна Хасково“ ще зимува на шеста позиция. В мач от последния кръг от есенния полусезон на Трета Югоизточна лига хасковлии победиха „Левски“-Карлово с 2:1.



"Хасково 1922" с категоричен успех над "Свиленград"
Победа през уикенда записа и отборът на „Хасково 1922“. В среща от първенството на областната футболна група тимът, воден от Живко Иробалиев, разби „Свиленград“ с 6:1.


"Топлика" продължава напред в турнира за Купа България след успех над "Хасково"
„Топлика“ отстрани „Хасково“ и продължава на четвъртфиналите в турнира за купата на страната. Хандбалистките на Минерални бани спечелиха с 36:33.


СКВТ "Хасково" с три отборни купи от ДП по вдигане на тежести
Едно първо и две четвърти места записаха хасковските щангисти през почивните дни. Първа при жените в своята категория стана Мая Иванова. Хасковлийката спечели и купата за трето място в отборното класиране.


Волейболният „Арда” загуби у дома от „Черноморец”-Бяла
Волейболният „Арда” загуби у дома от „Черноморец”-Бяла. Срещата от петия кръг на Висшата лига се игра в зала „Арпезос” в Кърджали.


Коментари

Гледайте също