Новини 29 November 2022

  • 29 November 2022
  • 3.6k Преглеждания

Минко Ангелов подаде оставка като областен управител на Хасково, заради скандала с контрабандния канал за парфюми
Областният управител на Хасково Минко Ангелов е депозирал оставката си, заради скандала за покровителстване на контрабанден канал за парфюми. Това съобщи от парламентарната трибуна министър-председателят Гълъб Донев в отговор на въпрос на народния представител от БСП - Смиляна Нитова.



Тежка катастрофа с жертви затвори пътя Димитровград - Стара Загора
Тежка катастрофа взе три жертви на пътя Димитровград – Стара загора. Ранени са и шестима души. Произшествието е станало между селата Средец и Тракия.



Хасковският окръжен съд отказа екстрадицията на Мустафа Гьокташ в Турция
63-годишният Мустафа Левент Гьокташ няма да бъде екстрадиран в Турция. Това реши тричленен съдебен състав на Окръжен съд – Хасково. Официално мъжът се издирва в Южната съседка заради убийството на известен турски писател. Според адвокатите на обвиняемия процесът срещу турския полковник е политически.


Връх Аида побеля от сняг
Първи сняг падна в Област Хасково. На връх Аида тази сутрин покривката достигна около 5 см. За региона бе обявен жълт код за обилни валежи от дъжд. Според метеоролозите не се очакват снеговалежи в равнините и днешната бяла приказка е по-скоро изключение.


Проверяват магазините за риба дни преди Никулден
Започват масирани проверки по търговските обекти, предлагащи риба и рибни продукти за предстоящия Никулден. Те ще се извършват от служителите на две агенции.


Ударно подменят водопроводи в село Елховец
Два проекта за подмяна на водопроводи се изпълняват паралелно в
рудоземското село Елховец. Строителните дейности вървят с ударни
темпове. Очаква се през следващата седмица да се направят 72-часовите проби на единия от обектите.


РЗИ: Грипната епидемия се очаква в края на януари, началото на февруари
Кампания за имунопрофилактика на различни заболявания стартираха от Регионалната здравна инспекция в Хасково. На среща с лекари и представители на различни институции бяха обсъдени ваксините срещу грип, морбили и рак на маточната шийка. Целта е да се обхване по-голямата част от рисковия контингент.


РЗИ Кърджали с кампания за ранно откриване на онкологични заболявания при здравно неосигурени хора
Кампания за ранно откриване на онкологични заболявания при здравно неосигурени лица стартира в Кърджали. Превенцията е с цел ранна диагностика и лечение.



Минимална работна заплата ще получават одобрените по програмата "Младежка заетост"
Минимална работна заплата ще получават хората, които се обучават по програма за Младежка заетост. Това съобщи директорът на Регионалната служба по заетостта в Хасково. В рамките на проекта са въведени облекчения, както за работодателите, така и за младежите.


Нулева безработица в село Беден, местните искат да развиват туризъм
С липса на безработица могат да се похвалят в девинското село Беден. Хората в трудоспособна възраст са заети в частен цех. Местните искат да развиват и туризъм, като се подготвят екопътеки.



181 студенти се дипломираха в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково
181 абсолвенти получиха тържествено дипломите си в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Тази година завършиха 109 бакалаври и 72-ма магистри.


Ученици и учители с кампания „Не на насилието над жени!“
Ученици и учители от СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали са насочили вниманието към една от наболелите теми в обществото, а именно насилието над жени. По този повод в училището е стартирала инициатива с предизвикателства.


Започна гласуването за годишните награди на туризма
Монументът на Света Богородица, Александровската гробница и Паскалевата къща са в класацията на годишните награди на Министерството на туризма . Онлайн вотът ще определи носителите на призовете в 10-те категории на конкурса. Гласуването ще приключи на 5 декември.



Иван Георгиев спечели сребърен медал на ЕП по силов трибой в Полша
Иван Георгиев стана европейски вицешампион по силов трибой. Хасковлията се класира на второ място при юношите до 116 килограма.


Хасковските джудисти с успехи на МТ на "Локомотив" (София)
19 медала, две отборни купи и четвърто място в генералното класиране. Това е равносметката за хасковския клуб по джудо от участието на международния турнир, организиран от „Локомотив“- София.


Божидар Саръбоюков е трети в престижна класация
Божидар Саръбоюков е трети в анкетата „Атлет на България“ за 2022 година. Своеобразната класация бе на списание „Атлетика“.


Коментари

Гледайте също