Новини 30 November 2022

  • 30 November 2022
  • 3.6k Преглеждания

Областният управител на Хасково в оставка Минко Ангелов заплашвал депутата Смиляна Нитова
Депутатът от БСП и зам.-председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова е получила заплашително съобщение от областния управител на Хасково в оставка Минко Ангелов. Това съобщи от трибуната на народното събрание днес нейния съпартиец и зам.-председател на парламентарната група на левицата Иван Ченчев. Той показа разпечатка на съобщението и призова президента и председателя на Народното събрание да вземат мерки.



В Харманли излязоха на протест, заради чести ВиК-аварии
Да бъдат подменени захранващите водопроводи в Харманли. Това бе основното искане от хората, които излязоха тази вечер на протест в Града на Белоногата. Недоволните се събраха пред сградата на общината.


Два автомобила се сблъскаха на кръстовището до автогарата
Катастрофа затрудни за кратко движението по бул. „Съединение“ в Хасково. Пътният инцидент стана в близост до автогарата.Произшествието се размина само с материални щети.


Няма избрани доставчици на котлите, които ще бъдат раздадени по проекта за подобряване на качеството на въздуха в Димитровград
Няма избрани доставчици на котлите, които ще бъдат раздадени по проекта за подобряване качеството на въздуха в Димитровград.  Това съобщи кметът Иво Димов. Обществената поръчка е прекратявана на няколко пъти. Около 600 семейства са поискали да заменят печките си на твърдо гориво с по-екологични уреди. 



Ръст на заявленията за отоплителна помощ регистрират от хасковската служба "Социално подпомагане".
Ръст на заявленията за отоплителна помощ регистрират от хасковската служба "Социално подпомагане". Близо 2 000 души повече са кандидатствали за средствата, съобщиха от структурата. Междувременно приключи и вторият етап за прием на документи. 



Ще има ли санкции за неспазените обещания на изпълнителите на водния цикъл в Смолян?
Днес изтече срокът, който фирмите-изпълнители на водния цикъл в Смолян бяха дали за възстановяване на настилките по разкопаните улици. На ул. "Кольо Фичето" обаче асфалт така и не е положен. Оправданието е, че работата не е завършена заради атмосферните условия.



Контейнерите за текстилни отпадъци в Момчилград събраха около 400 кг. дрехи и обувки
Близо 400 кг. стари дрехи и обувки са събрани от контейнерите за текстилни отпадъци в Момчилград. Те бяха поставени преди около месец с идеята част от непотребните изделия да се рециклират, а останалите да бъдат в полза на социално слаби хора.



Родопски одеяла ще топлят бедстващи жители на украинския град Херсон
Акция за даряване на родопски одеяла за бедстващи жители на украинския град Херсон обяви читалището в смолянското село Смилян. Завивките се събират до 12 декември и след това ще бъдат изпратени за Украйна.



Хасковски ученици с призови отличия от математически турнир
Възпитаници на хасковската математическа гимназия бяха отличени с призови награди от Националния математически турнир „Перперикон“ в Кърджали. Учениците са се състезавали с над 1100 участници от България и чужбина.



Раздадоха ежегодните стипендии на талантливите ученици в Димитровград
В Димитровград наградиха талантливи деца и младежи с успехи в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта. На официална церемония кметът Иво Димов връчи на отличените ученици стипендии.


Коледният базар на Областна администрация Хасково ще събира средства за 5-годишния Дани
Средствата от традиционния благотворителен Коледен базар на областната администрация ще бъдат дарени за лечението на 5-годишния Дани от Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на държавната структура. Детето се нуждае от скъпо струващо лечение в Турция. То страда от сарком на Юинг – злокачествен рак на костите.


Отборна титла за СК “Наим Сюлейманоглу“ на Държавното първенство по вдигане на тежести
Макар да развива дейност само от няколко години клубът по вдигане на тежести „Наим Сюлейманоглу“ в Момчилград вече има успехи. На провелото се в Хасково Държавно лично отборно първенство девойките от местната школа се представиха отлично и спечелиха отборната титла.


Европейският вицешампион по силов трибой Иван Георгиев: Годината бе много ползотворна за мен
„Годината бе много ползотворна за мен“. Това коментира пред екипа ни европейския вицешампион пo силов трибой Иван Георгиев. Освен спечеления наскоро сребърен медал, през 2022-ра хасковлията стана и световен шампион за юноши.


Коментари

Гледайте също