Новини 1 December 2022

  • 1 December 2022
  • 3.6k Преглеждания

Във вилна зона "Орфей" се опакват от непрекъснати набези на крадци
За кражби във вилната зона на хасковския квартал Орфей сигнализираха собственици на имоти в района. Хората се оплакват от непрекъснати набези на крадци. Те заплашиха, че ако полицията не вземе мерки, ще се вдигнат на протест.



Протестиращи затвориха пътя за „Маказа“, настояват движението по ул.“Димитър Маджаров“ да бъде облекчено
Рано тази сутрин жители на квартал „Гледка“ в Кърджали затвориха за кратко пътя за граничния пункт „Маказа“. Протестът на хората е заради тежкотоварния трафик по ул.“Димитър Маджаров“ и последствията от него.



От 2023-та година Кърджали ще получава газ директно от интерконектора Гърция-България
Кърджали ще бъде включен към главния газопровод - интерконектора Гърция-България. Новината е била потвърдена на среща между министъра на енергетиката Росен Христов и кмета Хасан Азис.


46 украински бежанци са получили специални ваучери за подкрепа
46 украински бежанци, които живеят в Област Хасково, са получили специални ваучери за подкрепа. Те са в размер на 100 лв. и могат да се използват в определени търговски обекти за стоки от първа необходимост. 



Бродещи мечки и сняг в смолянско
С нова порция обилен снеговалеж започна деня за шофьорите по високите смолянски проходи. На този фон видеоклипове на заснети мечки в
снега се превърнаха в истинска сензация в социалните мрежи. Нормално ли е дивите животни все още да не са заспали зимен сън, вижте.


РЗИ изследва безплатно за СПИН хасковски ученици
По повод Световния ден на за борба срещу СПИН-а Регионалната здравна инспекция в Хасково организира безплатно консултиране и изследване на заболяването в математическата гимназия. Тази година кампанията е под надслов „Време за равенство“.


53 деца тренират плуване в детска градина "Пролет" в Димитровград
Открит урок по плуване проведоха децата от детска градина „Пролет” в Димитровград. На демонстрацията присъстваха кметът Иво Димов, експерти от образованието, директора на детската градина, учители и родители. „Пролет” е единствената градина в община Димитровград, в която има плувен басейн.



Детски хор Орфей ще участва на Международен коледен фестивал в Малта
Детски хор Орфей ще участва на Международен коледен фестивал в Малта. Младите певци ще направят световна премиера на песни от български композитори, които са създадени специално за хасковския коледен фестивал.



Препълнена зала за премиерата на спектакъла "Изтървани ритми" на ФА "Родопа"
Фолклорен ансамбъл "Родопа" представи за първи път пред публика част от най-новия си спектакъл "Изтървани ритми". Залата на Родопския драматичен театър в Смолян се оказа тясна да побере всички желаещи да се насладят на фолклорното изкуство.



Запалват светлините на коледната елха в Хасково на 6-ти декември
Светлините на празничната елха в Хасково ще бъдат запалени на 6 декември. На площад „Свобода“ ще се състои концерт с участието на Мaжоретния състав , Духовия оркестър и Музикална школа „Манол Иванов“ към читалище „Заря“. През целия декември на различни места в града ще има разнообразни и интересни прояви .


С обновена визия на елхата и нова коледна украса посреща празниците Димитровград
С напълно нова визия на елхата и обновена коледна украса ще посрещне коледните празници Димитровград. Най-голямото живо Коледно дърво в Европа ще бъде запалено от самия Дядо Коледа на 3 декември в 17.30ч. на пл. България. Пристигането на дългоочаквания гост ще бъде не по-малко впечатляващо, като се очаква той да дойде в града с АТВ, придружаван от своите помощници елфи.


"Димитровград" завърши есенния полусезон със загуба
„Димитровград“ завърши есенния полусезон със загуба. В отложен мач „синьо-жълтите“ допуснаха поражение с 3:1 от „Гигант“ (Съединение).



За 15-ти път ще се проведе МТ по борба в Димитровград
Състезатели от 6 страни ще участват на международния турнир по борба „Еню Вълчев“. Надпреварата в Димитровград е тази събота.



Коментари

Гледайте също